Annonce

Annonce

ØLs storrumskontor i Agro Food Park

På grund af coronanedlukning har der endnu ikke været ret meget aktivitet i Økologisk Landsforenings nye domicil i Agro Food Park, men det kommer der formentlig i indeværende år, hvor foreningen skruer op for aktiviteterne. Foto: Jakob Brandt

2021 bliver et travlt år for de ansatte i Økologiens Hus

Efter flere år med faldende omsætning sætter foreningen i indeværende år gang i flere nye projektaktiviteter.

"Overskrifterne i 2021 bliver udvikling og konsolidering," sagde Helle Borup Friberg, direktør for Økologisk Landsforening (ØL), da hun fredag på foreningens generalforsamling satte nogle få ord på retningen for det kommende års arbejde.  

Det var en meget fortrøstningsfuld direktør, som forklarede, at foreningen har lagt skinner ud til et år, hvor aktivitetsniveauet stiger markant. I år har ØL fået godkendt projekter for næsten 50 mio. kr. Det er seks mio. kr. mere end i det forgangne år. Det kræver flere hænder og hoveder, og allerede i første kvartal af året lander der efter planen fire nye medarbejdere i Økologiens Hus i Agro Food Park, hvor der hidtil har været god plads, da hovedparten af de ansatte arbejder hjemme på grund af corona.

Helle Borup Friberg håber, at de nye kontorer snart kommer til at summe af liv, og uagtet at der fortsat er stor usikkerhed om, hvordan corona-pandemien vil udvikle sig, føler hun, at foreningen og de ansatte står solidt rustet til et år, hvor der for første gang siden 2016 bliver skruer op for aktivitetsniveauet.

"Corona er stadig en dark horse, som skaber en del usikkerhed, når vi kigger ind i det nye år. Men i år har vi bygget en større fleksibilitet ind i vores projektansøgninger. På den måde har vi taget højde for, at corona også i 2021 kan blive en udfordring, og at vi kan blive nødt til at afvikle flere aktiviteter digitalt," sagde Helle Borup Friberg til Økologisk Nu.

Hun lagde dog ikke skjul på, at der igen bliver tale om et år med fokus på stram økonomistyring, som kan sikre den nødvendige konsolidering af foreningens økonomi.

Som direktør ser hun det i den forbindelse som en af sine vigtigste opgaver at sætte turbo på arbejdet med at udbygge det tredje ben under ØL's økonomi i form af fire gamle og en enkelt ny business case, som skal bidrage til at skabe flere frie midler. De er nødvendige for at gøre foreningen mindre afhængig af projektmidler og give foreningen flere handlemuligheder.

"For os er det ikke en målsætning at booste aktivitetsniveauet. Det vigtigste i vores nuværende situation er at skabe en mere balanceret økonomi. Det skal vi gøre ved at skabe en sundere balance mellem foreningens business cases og projektfinansieringen," sagde ØL-direktøren.

I indeværende år sigter Øl mod at tredoble bundlinjen fra 2020, så den lander på 400.000 kr. på basis af en samlet omsætning på knap 66 mio. kr.

"Når vi formåede at klare os igennem et år med corona og lande på et nul i 2020, er jeg meget fortrøstningsfuld i forhold til, at vi også når vores mål i indeværende år," sagde Helle Borup Friberg.

Flere artikler fra samme sektion

Støttepartier vil have stoppet, at statslige midler går til at fremme kødforbruget

Der skal ikke længere bruges offentlige midler på at markedsføre animalske fødevarer gennem landbrugets fonde, hvis det står til regeringens støttepartier.

19-01-2022 2 minutter Politik,   Forbrug

Forskere går i rette med benægtere: Biodiversiteten ér i krise

Et nyt studie har beregnet, at den 6. masseudryddelse sandsynligvis er påbegyndt og er forårsaget af mennesket. Forskerne påviser også, hvordan skeptikere i årevis har forsøgt at skabe tvivl om, hvorvidt der overhovedet ér en biodiversitetskrise.

19-01-2022 5 minutter Biodiversitet,   Forskning

Rasmus Prehn afviser obligatorisk klimamærke

Regeringen undersøger mulighederne for et frivilligt klimamærke på fødevarer, men udelukker, at det kan blive obligatorisk.

19-01-2022 2 minutter Forbrug,   Politik,   Klima