Annonce

Okologisk-Inspirationsdag-2021-(A2).png

Annonce

GreenF-september.png

Annonce

Daka_oktober-compressed.jpg
Tonny Rosing står i sin mark

Tonny Rosing fra Slots Bjergby var så glad for omlægningstjekket, at han har besluttet sig for at omlægge til økologi. Han venter nu på den endelige godkendelse fra Landbrugsstyrelsen. Foto: Slagelse Kommune

60 landmænd i Slagelse overvejer nu økologien

60-70 landmænd i Slagelse Kommune har takket ja til et gratis omlægningstjek. Tonny Rosing er én af dem, og tjekket var så godt, at han nu har valgt at lægge om til økologi.

Mellem 60 og 70 landmænd i Slagelse Kommune har takket ja til at få foretaget et gratis økologisk omlægningstjek.

Tilbuddet kommer fra kommunen, der i samarbejde med Økologisk Landsforening tilbyder omlægningstjekket gratis og uforpligtende. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

En af de landmænd, der har takket ja til omlægningstjekket, er Tonny Rosing fra Slots Bjergby. Hans oplevelse af gennemgangen var så positiv, at han efterfølgende har valgt at lægge om og nu venter på den endelige godkendelse fra Landbrugsstyrelsen.

"Min kone og børn har i mange år sagt, at jeg skulle omlægge til økologi, men det mente jeg ikke, da jeg var bange for det hele ville gro til i ukrudt. Hvis jeg ikke have fået brevet fra Slagelse Kommune om økologitjekket, var jeg nok aldrig kommet i gang med omlægningen," siger Tonny Rosing og fortsætter:

"Jeg har i mange år været nysgerrig for at finde ud af, om det kunne være en god ide at omlægge til økologi, da det også vil være rart at gavne miljøet og ikke mindst grundvandet på en positiv måde. Med det gratis økologitjek fik jeg muligheden for at afprøve idéen om økologi. Økologitjekket gav mig inspiration og indblik i, hvilke muligheder jeg har for omlægning."

Han overvejer nu at udvide sin planteavl med et par økologiske grise, som skal bo i remisen midt på marken, og så vil han plante træer som læhegn rundt om markerne til gavn for dyrelivet.

Mediet sn.dk skriver desuden, at projektleder Jens Peter Hermansen fra Økologisk Landsforening oplyser, at der indtil videre er foretaget 60 omlægningstjek, og at det endnu ikke vides, hvor mange landmænd, der ønsker at omlægge helt eller delvist, men at der har været positiv respons på besøgene.

"I Slagelse Kommune er vi rigtig glade for at kunne tilbyde et gratis økologitjek til kommunens landmænd. På den måde kan vi hjælpe landmænd, som måske overvejer økologi, samtidig med at vi kan understøtte vores øvrige bæredygtighedsarbejde med at øge biodiversiteten og beskytte grund- og drikkevand," siger Sanne Lund Kolenda, som er medarbejder i Center for Miljø, Plan og Teknik.

Flere artikler fra samme sektion

Fugleinfluenza igen på vej til Danmark

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle, og beder fjerkræejere om at have ekstra fokus på smittebeskyttelse.

22-10-2021 3 minutter Æg og fjerkræ

Kok serverede blomkålsstænger til kødglade mænd: »Det er stadig den ret, de snakker om«

Kok Torben Kiel Hviid ser med bekymring på det, han betegner som dalende kvalitet af vores mad samt overforbruget af kød og råvarer fløjet hertil fra fjerne dele af verden. Som ejer af øko-cateren Groft prioriterer han at bruge grønt i sæson, små mængder kød og råvarer uden tilsætningsstoffer.

22-10-2021 13 minutter Gastronomi,   Forbrug,   Bæredygtighed

Stigende tendens til fjerpilning i økologiske etagesystemer skal stoppes

KRONIK: De seneste tre til fem år er der i økologien set en stigende forekomst af fjerpilning i høneflokkene, herunder også i de populære etagesystemer. Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil sammen med producenterne finde veje til at forebygge det allerede i opstartsperioden.

21-10-2021 3 minutter Kronik,   Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd