Annonce

Annonce

83 pct. af danskerne ønsker mere vild natur - en stigning på 10 procentpoint siden 2017. Foto: Colourbox

8 ud af 10 danskere vil have mere vild natur

Der er på få år sket en markant stigning i antallet af danskere, der ønsker mere urørt natur.

Et stort flertal af danskerne vil have mere vild natur. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Danmarks Naturfredningsforening (DN). 

Helt præcis siger 83 pct., at de enten er enige eller overvejende enige i, at der skal være større områder, hvor naturen frit kan udvikle sig. Samtdigi er 77 pct. enten enige eller overvejende enige i, at naturen gerne må være vildere end i dag.

"Naturen har brug for mere plads og bedre beskyttelse. Og det skal gå hurtigt, hvis vi skal nå at redde de truede arter," siger DN's præsident Maria Reumert Gjerding til foreningens hjemmeside.

Derfor foreslår DN, at 20 pct. af Danmarks landareal skal laves til naturzoner med vild natur. I områderne skal naturen have førsteprioritet og være beskyttet på samme måde som nutidens såkaldte urørte skove, der kun fylder 0,5 pct. af landet.

"Som det er nu, går naturen tilbage selv i de beskyttede naturområder. Det fortæller, at noget er helt galt," siger Maria Reumert Gjerding.

Danskernes holdning til mere vild natur viser, at endnu flere ønsker bedre vilkår for naturen, i forhold til en lignende undersøgelse lavet af Gallup i 2017. Dengang svarede 73 pct., at der skal være større områder, hvor naturen frit kan udvikle sig, mens 53 pct. mente, at naturen godt måtte være vildere.

Den nye undersøgelse er foretaget blandt 1.019 repræsentativt udvalgte voksne danskere i april.

Flere artikler fra samme sektion

Hos Food by Coor er det ikke nok, at kødet er økologisk

Kantineoperatøren Food by Coor serverer kun økologisk kød fra grise og køer, som er velfærdsslagtet på det landbrug, hvor de er opvokset

26-11-2020 5 minutter Foodservice,   Dyrevelfærd

Øko-landmand låner gerne sin traktor ud til dem, der lige har brug for den

Folk er velkomne til at låne Torben Langers traktor, når han ikke selv bruger den. Han er med i en lokal delecentral, hvor det handler om at eje mindre og skabe sociale relationer.

26-11-2020 2 minutter Bæredygtighed

Meyers tidligere kantinedronning vil etablere sin egen kantinekæde

Merete Holst planlægger et comeback til kantineverdenen med et nyt kantinekoncept, der skal forvandle verdensmål til velsmag. Økologien skal med på rejsen, mens CO2-udslippet bliver halveret.

26-11-2020 4 minutter Foodservice,   Det Økologiske Spisemærke