Europa-Parlamentet stemte i onsdag for en ambtiøs klimalov, som sigter efter at reducere EU's CO2-udledning med 60 procent i 2030.

Foto: Colourbox

Skærpet klimalov med dansk aftryk stemt igennem i EU

EU’s klimalov med et reduktionsmål på 60 procent i 2030 blev stemt igennem Europa-parlamentet. Flere danskeres forslag er taget med i den endelig tekst.

60 procents CO2-reduktion i 2030 i forhold til 1990.

Det er målet for EU, efter at et flertal i Europa-Parlamentet onsdag aften stemte for en ny klimalov. Stemmerne fordelte sig således: 392 for, 161 imod og 142 hverken/eller, hvilket betød at Europa-Parlamentet med et smalt flertal stemte en ambitiøs klimalov igennem.

Den nye klimalov øger reduktionsmålet på CO2 med yderligere 5 procentpoint fra de 55 procent, som Ursula von der Leyen lagde op til i årets ‘State of the European Union’-tale sidste måned. 

Ud over klimalovens nye reduktionsmål lykkedes det også en række danske parlamentsmedlemmer at få deres ændringsforslag med i klimalovens endelige tekst. Blandt andet Asger Christensens (V) forslag om en fælles klimastandard for alle landmænd i EU. 

Asger Christensen skriver på Twitter: 

Asger Christensens forslag om en fælles klimastandarder for landmænd i EU var tidligere blevet stemt igennem EU’s Landbrugsudvalg, men blev valgt fra i Miljøudvalget, hvorefter det altså nu er stemt igennem som et ændringsforslag.

Forslaget går ud på, at den enkelte landmand i EU skal monitorere sin CO2-udledning, og at denne information bliver offentlig for forbrugeren. 

Klimalovens endelige lovtekst bliver vedtaget i en såkaldt triologiforhandling mellem Europa-Parlamentet, Europa-Kommissionen og EU-Rådet. 

Klimaloven, skal sikre en drivhusgasreduktion på 60 procent i 2030 og er et led i en større plan, hvor forhåbningen er, at EU’s enkelte medlemslande er CO2-neutrale i 2050. 

Flere artikler fra samme sektion

Anima lancerer offensiv kampagne mod Rema 1000

Rema 1000 undrer sig over Animas angreb på kædens salg af såkaldte turbokyllinger.

19-10-2020 4 minutter

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

15-10-2020 1 minutter Produktudvikling,   Eksport,   Virksomheder

Økologisalget slår rekord i Italien

Økologien havde et særdeles stærkt halvår i Italien, hvor salget steg under corona-krisen.

15-10-2020 1 minutter Udland,   Detailhandel