Annonce

Annonce

Annonce

Flag uden for EU-parlamentsbygningen

Den danske EU-parlamentariker Asger Christensen (V) tvivler på, at EU's kommende fælles landbrugspolitik når at blive klar til tiden og er sågar i tvivl, om man når i mål året efter Foto: Colourbox

Coronaen kan bremse EU's landbrugspolitik, der skal sikre grøn omstilling

Flere vigtige EU-møder aflyses på grund af coronavirus. En dansk EU-parlamentariker frygter, at landbrugspolitikken, der skulle være klar i 2021, ikke engang er klar i 2022.

Reformen af EU’s fælles landbrugspolitik risikerer at blive markant forsinket på grund af coronavirus. Det vurderer flere kilder i Europa-Parlamentet.

Den landbrugspolitiske koordinator for Det Europæiske Folkeparti (PPE), Herbert Dorfmann, siger til det tyske landbrugsmedie agrarheute.com, at det er uvist, hvor længe parlamentets arbejde bliver begrænset af corona-risikoen, da det meste af parlamentets arbejde stort set er indstillet måneden ud. 

Det gælder både udvalgsmøder og møder med landbrugets talsmænd, som skulle indgå i forhandlingerne om landbrugspolitikken.

Til landbrugsavisen.dk siger den danske EU-parlamentariker Asger Christensen (V):

“Min mavefornemmelse siger, at vi kommer til at udskyde den nye landbrugsreform.”

Han formoder, at det bliver svært at nå at forhandle en aftale klar selv til 1. januar 2022 - altså ét år efter deadline - og at det vil være nødvendigt med en overgangsordning, hvor den nuværende CAP forlænges med “så få ændringer som muligt”.

Det næste landbrugsudvalgsmøde i EU skulle finde sted den 15. april, men om det bliver gennemført er på nuværende tidspunkt usikkert. 

Fremlæggelsen af EU’s landbrugsstrategi ‘From Farm to Fork’ skulle være fremlagt sidst i marts - også dette vil formentlig blive udskudt. 

Den fælles landbrugspolitik, der skulle bidrage til at omstille landbruget til en mere klimavenlig og bæredygtig produktion, skulle efter planen træde i kraft fra 2021 til 2027.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk offensiv til gavn for grundvandet

KRONIK: Set gennem vandforsyningsbriller kan omlægning af landbrug til økologi være en god metode til at forhindre udledning af pesticidrester.

27-05-2020 4 minutter Omlægning

Unge klimaaktivister kræver radikale ændringer i EU's landbrug

EU's landbrugspolitik skal ændres radikalt, og der er behov for mere økologi, hvis landbruget skal blive bæredygtigt, lyder det fra den globale bevægelse Fridays for Future.

26-05-2020 3 minutter EU,   Klima,   Bæredygtighed,   Udland

Skovlandbrug kan revolutionere det europæiske landbrug

KLUMME: Landbruget skal være en del af den grønne omstilling, og skovlandbrug kan blive den nye vej for et landbrug, der skal matche kravet om bæredygtighed.

25-05-2020 5 minutter Klumme