Annonce

Daka-fra-august-compressed.jpg

Annonce

GreenF-september.png

Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg
Flag uden for EU-parlamentsbygningen

Den danske EU-parlamentariker Asger Christensen (V) tvivler på, at EU's kommende fælles landbrugspolitik når at blive klar til tiden og er sågar i tvivl, om man når i mål året efter Foto: Colourbox

Coronaen kan bremse EU's landbrugspolitik, der skal sikre grøn omstilling

Flere vigtige EU-møder aflyses på grund af coronavirus. En dansk EU-parlamentariker frygter, at landbrugspolitikken, der skulle være klar i 2021, ikke engang er klar i 2022.

Reformen af EU's fælles landbrugspolitik risikerer at blive markant forsinket på grund af coronavirus. Det vurderer flere kilder i Europa-Parlamentet.

Den landbrugspolitiske koordinator for Det Europæiske Folkeparti (PPE), Herbert Dorfmann, siger til det tyske landbrugsmedie agrarheute.com, at det er uvist, hvor længe parlamentets arbejde bliver begrænset af corona-risikoen, da det meste af parlamentets arbejde stort set er indstillet måneden ud. 

Det gælder både udvalgsmøder og møder med landbrugets talsmænd, som skulle indgå i forhandlingerne om landbrugspolitikken.

Til landbrugsavisen.dk siger den danske EU-parlamentariker Asger Christensen (V):

"Min mavefornemmelse siger, at vi kommer til at udskyde den nye landbrugsreform."

Han formoder, at det bliver svært at nå at forhandle en aftale klar selv til 1. januar 2022 - altså ét år efter deadline - og at det vil være nødvendigt med en overgangsordning, hvor den nuværende CAP forlænges med "så få ændringer som muligt".

Det næste landbrugsudvalgsmøde i EU skulle finde sted den 15. april, men om det bliver gennemført er på nuværende tidspunkt usikkert. 

Fremlæggelsen af EU's landbrugsstrategi 'From Farm to Fork' skulle være fremlagt sidst i marts - også dette vil formentlig blive udskudt. 

Den fælles landbrugspolitik, der skulle bidrage til at omstille landbruget til en mere klimavenlig og bæredygtig produktion, skulle efter planen træde i kraft fra 2021 til 2027.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg