Annonce

Fællessalen på Christiansborg skulle have lagt lokaler til Icrofs forskningskonference, men den er nu helt aflyst. Her billede fra en tidligere konference om plantebaserede fødevarer.

Covid-19 tvinger forskere til at aflyse økologikonference

En økologikonference, hvor forskningscentret Icrofs ville have fremlagt en ny forskningsstrategi, blev først udskudt og er nu helt aflyst.

Oprindeligt skulle Icrofs' konference om økologiskforskningens rolle i den grønne omstilling være afholdt i marts. Så blev den pga. Covid-19 udskudt til november, men nu bliver den så helt aflyst, da pandemien endnu ikke har sluppet sit tag.

På konferencen, der skulle være afholdt i Fællessalen på Christiansborg den 10. november, ville Icrofs - Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer - have præsenteret sin nye strategi for fremtidens danske økologiforskning. En strategi, der udpeger seks nøgleområder, hvor økologien spiller en vigtig rolle i omstillingen til et bæredygtigt samfund, og samtidig identificerer forskningsbehovene for hvert af disse områder.

'Fortsat forskning, udvikling og innovation er helt essentielt, hvis vi fortsat skal styrke og udvikle økologiens bidrag til samfundet på områder som miljø og klima, biodiversitet, drikkevandsbeskyttelse, dyrevelfærd og sundhed – men hvor er behovene og potentialerne, hvordan gør vi det bedst?', skrev centeret på sin hjemmeside, da den oprindelige invitation forelå i december 2019.

Icrofs oplyser dog til Økologisk Nu, at man vil se på, hvad der bliver mulighed for i 2021 mht. afholdelse af et lignende arrangement.

Flere artikler fra samme sektion

Hyppig udmugning og teltoverdækning skal sænke landbrugets forurening

Et ekspertudvalg er kommet med en række forslag til, hvordan dansk landbrug kan sænke sin ammoniak-forurening.

19-10-2020 3 minutter Miljø,   Politik

Anima lancerer offensiv kampagne mod Rema 1000

Rema 1000 undrer sig over Animas angreb på kædens salg af såkaldte turbokyllinger.

19-10-2020 4 minutter

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

15-10-2020 1 minutter Produktudvikling,   Eksport,   Virksomheder