Annonce

Annonce

Direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis er netop blevet valgt som bestyrelsesformand for den nyetablerede internationale organisation World Federation for Animals. Foto: Søren Gammelmark

Dansk direktør i spidsen for global forkæmper for dyrs rettigheder

Britta Riis er valgt som formand for ny international organisation, som arbejder for at gøre dyrevelfærd til FN's 18. verdensmål.

I Danmark er Britta Riis mest kendt som direktør for Dyrenes Beskyttelse, men fremover skal den danske forkæmper for dyrenes rettigheder stå i spidsen for dyrevelfærdsorganisationer fra hele verden.

Britta Riis er blevet valgt som bestyrelsesformand for den globale dyrevelfærdsorganisation World Federation for Animals. Organisationen har medlemmer fra hele verden og sætter dyrevelfærd på dagsordenen i FN-systemet, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Med stiftelsen af World Federation for Animals i februar 2021 fik både vilde dyr og landbrugsdyr en ny global stemme, der taler deres sag på det højeste politiske niveau i FN-systemet. Dyrevelfærdsorganisationer fra hele verden arbejder sammen på at forbedre dyrevelfærden for millioner af dyr ved at bringe dyrevelfærd på den globale politiske dagsorden.

Kort om WFA:

  • World Federation for Animals består af dyrevelfærdsorganisationer fra hele verden

  • Organisationen opererer pt. virtuelt

  • Bestyrelsesformand er Britta Riis

  • Arbejder med at få dyrevelfærd ind i det FN-politiske område

  • Arbejder på sigt på at få dyrevelfærd til et 18. verdensmål

Direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis er netop blevet valgt som bestyrelsesformand for den globale organisation, og står dermed i spidsen for et samarbejde på tværs af landegrænser, sprog og kultur. Alt sammen for i fællesskab at kunne gøre en forskel for verdens dyr.

Alle 19 stiftende medlemsorganisationer i World Federation for Animals har en passion for at gøre livet bedre for klodens milliarder af dyr. Det gælder både landbrugsdyr, de vilde dyr og vores kæledyr.

— Britta Riis, formand for World Federation for Animals

"Dyrevelfærd er et globalt anliggende, der ikke kender til landegrænser eller kontinenter. Det har vi set med skræmmende tydelighed det sidste års tid med hhv. COVID-19 og sammenhængen med behandlingen af vilde dyr, men også behovet for en transformation af vores fødevaresystem, herunder ift. dyrene, er presserende. Der skal skabes bedre rammer for den globale dyrevelfærd. Jeg er glad for og stolt over tilliden fra de 18 øvrige organisationer, der har peget på mig som bestyrelsesformand, og jeg ser frem til et arbejde med et klart fælles mål for bedre forhold for verdens dyr," siger Britta Riis, som ved mange lejligheder har fremhævet den økologiske landbrugsproduktion på grund af en højere dyrevelfærd.

Britta Riis er selv en af initiativtagerne til World Federation for Animals, og med valget af hende som bestyrelsesformand kommer en vigtig international post på danske hænder.

Som formand for den internationale dyrevelfærdsorganisation World Federation for Animals håber Britta Riis, at hun kan bidrage til at skabe bedre forhold for både vilde dyr og de dyr, som indgår i fødevareproduktionen.
Som formand for den internationale dyrevelfærdsorganisation World Federation for Animals håber Britta Riis, at hun kan bidrage til at skabe bedre forhold for både vilde dyr og de dyr, som indgår i fødevareproduktionen. . Foto: Dyrenes Beskyttelse

Britta har dyr og natur i blodet

Britta Riis trådte sine barnesko, eller snarere gummistøvler, i den nordjyske muld. Familien ejede et fritidslandbrug i landsbyen Jerup, hvor den lille Britta nød at ligge på marken, mens familiens køer tyggede drøv og landsvalerne fløj på himmelen. Her blev interessen for naturen og dyrene vakt, og der blev brugt mange barndomstimer i det grønne.

Glæden til dyrene førte senere til job som sportschef og generalsekretær i Dansk Rideforbund, inden hun i 2009 landede i kontorstolen på direktørkontoret i Dyrenes Beskyttelse, hvorfra hun siden har stået i spidsen for en omfattende modernisering af den gamle organisation fra 1849.

Præsident for Eurogroup for Animals

I 2016 blev Britta Riis valgt som præsident for den europæiske sammenslutning Eurogroup for Animals, hvor 70 medlemsorganisationer sørger for at få dyrevelfærd på talerstolen i EU-Kommissionen.

Med erfaringen fra det EU-politiske arbejde igangsatte Britta Riis tilbage i 2018 arbejdet med at stifte en global organisation med fokus på dyrevelfærd. I 2021 kunne arbejdet endelig offentliggøres, og World Federation for Animals så dagens lys.

"Alle 19 stiftende medlemsorganisationer i World Federation for Animals har en passion for at gøre livet bedre for klodens milliarder af dyr. Det gælder både landbrugsdyr, de vilde dyr og vores kæledyr. I fællesskab får vi en stærkere stemme, der kan påvirke de helt store spillere i det FN-politiske system," siger Britta Riis.

Flere artikler fra samme sektion

Det frie liv har også en bagside

Det frie udeliv skåner økologiske malkekøer for trykninger, men øger risikoen for leverikter, viser en ny analyse af slagtefund.

07-05-2021 3 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg,   Mejeri

Sådan skaber du nye, bæredygtige kostvaner

To eksperter giver deres bud på, hvordan du kan ændre gamle vaner til nye, som farver dine valg og måltider mere grønne. Det handler om at erstatte den gamle vane med noget, der giver dig samme belønning.

07-05-2021 9 minutter Forbrug,   Mere grønt,   Plantebaserede fødevarer

Fødevaregigant vil ind på Europas marked for plantedrikke

Nestlé vil disrupte markedet for plantedrikke og lancerer nu en ærtebaseret drik, der tilmed er certificeret CO2-neutral.

07-05-2021 5 minutter Plantebaserede fødevarer,   Fri for-produkter,   Detailhandel,   Forbrug