Annonce

Annonce

Stegt bøf og grøntsager på pande

Ifølge De Konservative er det nødvendigt, at Danmark får indført en klimamærkning af fødevarerne, som gør det muligt for forbrugerne at tage det klimavenlige valg, når de køber ind. Foto: Colourbox

De Konservative efterlyser klimamærkning af fødevarer

Selv om det er både dyrt og kompliceret at beregne, hvad klimaaftrykket er for vores madvarer, mener ordfører fra De Konservative, at det er på tide, at Danmark indfører en klimamærkning.

Store dele af fødevarebranchen inklusiv Økologisk Landsforening har ved flere lejligheder vendt tomlen ned af i forhold til tanken om at indføre en obligatorisk klimamærkning af fødevarer, men klima- og miljøordfører for De Konservative, Mette Abildgaard, deler ikke branchens skepsis, og hun opfordrer til, at der indføres en klimamærkning.

“Det er jo ikke nogen ny tanke. Tidligere er det blevet droppet, fordi det var for besværligt. Men det kan simpelthen ikke være rigtigt, at vi bare giver op, så vi må forsøge et vejledende system, som måske ikke er helt præcist,” siger, Mette Abildgaard, til TV 2.

Hun ser frem til, at spørgsmålet om en klimamærkning i spil i forbindelse med de kommende forhandlinger om en klimaaftale, men ifølge TV-stationen lægger regeringen ikke op til, at de kommende forhandlinger skal involvere forbrugerne, men derimod brancher som landbrug, transport og byggeri.

Flere artikler fra samme sektion

Rapport: Økologi kan hjælpe Danmark med at leve op til FN's verdensmål

En ny rapport, der skal vise, hvordan Danmark konkret kan leve op til FN's 17 verdensmål, peger på økologi som et af værktøjerne.

30-09-2020 3 minutter Bæredygtighed

Politikere vil gøre økologi billigere

Det nystiftede parti Frie Grønne, som inkluderer flere nuværende folketingspolitikere, ønsker både mere støtte til økologi og en afgiftsreform, som understøtter det økologiske forbrug.

30-09-2020 1 minutter Politik

Professor er bekymret over pesticidforbruget

Professor Erik Arvin advarer om, at pesticidforbruget er ved at sætte det rene grundvand over styr. Dansk Planteværn afviser bekymringen.

29-09-2020 4 minutter Pesticider