Annonce

Annonce

Annonce

Dansk Økojord A/S udbyder igen aktier i en tegningsperiode på fem år med start 1. juni 2019. Det giver potentiale til at investere for mere end 200 mio. kr.. Foto: Økologisk Landsforening

Nye aktier på vej i Dansk Økojord

Pressemeddelelse

Aktionærer, der vil bæredygtigheden med øget klimaindsats, drikkevandsbeskyttelse, mere natur og bedre miljø, økologi og generationsskifte i landbruget, mødte talstærkt op til første generalforsamling i Dansk Økojord A/S. Nye aktier sælges fra 1. juni.

Dansk Økojord A/S, som er datterselskab under Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, afviklede 27. maj dets første ordinære generalforsamling. Ikke færre end 103 aktionærer ud af 673 mødte op.

”Det var ganske overvældende at opleve dels det store fremmøde, dels den entusiasme, spørgelyst og glæde fra vores meget dedikerede aktionærer på vores første generalforsamling. Dette kombineret med stor ros og anerkendelse af de resultater, der allerede er opnået, giver grobund for øget optimisme i forhold til vores vigtige og nødvendige sag”, udtaler næstformand i Dansk Økojords bestyrelse Susanne Herfelt.

Dansk Økojord A/S kunne på generalforsamlingen, til alles tilfredshed, præsentere investeringer for over 44 mio. kr. og mere end 390 hektar er nu på vej mod omlægning til økologi – og med nye, yngre kræfter, der forpagter arealerne. Flere investeringer ligger i støbeskeen og den samlede nuværende aktiekapital vil øjensynligt være opbrugt i løbet af 2019.

”Vores forretningsmodel har vi vist sit potentiale i forhold til interesse og relevans. Jeg er derfor meget tilfreds med, at generalforsamlingen gav bestyrelsen mandat til at udvide aktiekapitalen med yderligere 52,7 millioner kroner, så vi kan fortsætte med vores mission og mod vores vision. Vi kan således tilbyde køb af aktier fra 1. juni 2019 og nu med nedsat mindstebeløb til 10.000 kroner,” udtaler formand Lars-Christian Brask.

Dansk Økojord A/S udbyder igen aktier i en tegningsperiode på fem år med start 1. juni 2019. Det giver potentiale til at investere for mere end 200 mio. kr. Og det vil gøre, at mere end 1.400 hektar står overfor omlægning til økologi med klimahandlingsplaner, natur- og vildtplejeplaner og øget opmærksomhed på drikkevandsbeskyttelse.

”Midt i en valgkamp, hvor alle taler om klimaet med mange ord og meget lidt handling, er det herligt tilfredsstillende, at jeg – ud over mit klimakryds på valgdagen – kan skabe regulær forandring for kloden. Og det er jo det, vi gør, ved at investere i aktier i Dansk Økojord,” udtaler aktionær Birte Brorson.

 

Kontaktoplysninger:

Formand Lars-Christian Brask: 25 63 60 00

Næstformand Susanne Herfelt: 30 25 60 56

Direktør Kim Qvist: 40 36 03 09

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Grøntsager dyrket med plantebaseret gødning – det virker!

KRONIK: Resultater fra de tre første år i DoubleCropsædskiftet viser, at vi kan producere grøntsager gødsket alene med plantebaserede gødninger uden at gå på kompromis med jordens frugtbarhed – bæredygtig intensivering i praksis.

04-03-2021 4 minutter Kronik,   Forskning,   frugt-baer-groent,   Grøntsagsproduktion

Nøglen til succes: Start med de nemme og hurtige afgrøder

Jes Hjort-Malmberg var nødt til lynhurtig at spore sig ind på, hvilke afgrøder han skulle dyrke, da han droppede jobbet som assurandør for at forfølge drømmen om at leve af et økologisk gartneri på kun 800 kvm

03-03-2021 9 minutter Serie: Økotopen

Samdyrkning af spidskål og hestebønner – et godt match

Et forsøg med samdyrkning i rækker af spidskål og hestebønner har vist gode takter, når det gælder næringsstofudnyttelse og samlet udbytte. Friske hestebønner dyrket som grønsag har potentiale til at blive et højværdi-produkt. Hestebønne kan samtidig være gavnlig på flere måder i økologiske systemer. Det kræver dog, at udfordringer eksempelvis omkring høst løses

03-03-2021 3 minutter frugt-baer-groent,   Grøntsagsproduktion,   Forskning