Annonce

Annonce

Annonce

Mette Kronborg på omlægningstjek

Økologisk Landsforening tilbyder landmænd at lave klimahandlingsplan for gården. Foto: Irene Brandt-Møller

Det er tid til handling

Pressemeddelelse

Økologisk Landsforening lægger an til en ambitiøs omstilling af landbruget, som får os i mål med klimaet.

Tid til handling - Økologisk Landsforening lægger an til en ambitiøs omstilling af landbruget, som får os i mål med klimaet

10.1.2020 06:00:00 | Økologisk Landsforening

I dag mødes Klimapartnerskabet for Fødevare- og landbrugssektoren første gang. Økologisk Landsforening sætter barren højt. Foreningen, som repræsenterer de økologiske landmænd, virksomheder, forbrugere og madprofessionelle, byder ind med 12 initiativer, som kan bringe Danmark i mål med klimaambitionerne og gøre dansk landbrug til global klimafrontløber.

Erhvervsledere udpeget til at rådgive regeringen om klimainitiativer i fødevare- og landbrugssektoren ser hinanden i øjnene for første gang i dag. Danmark skal reducere klimagasudledninger med 70 procent inden 2030. Landbruget står for omkring en fjerdedel af udledningerne og er den sektor med det største klimaaftryk og dermed største potentiale for reduktioner. Økologisk Landsforening forventer, at partnerskabet vil udklække mange nye klimainitiativer fra branchen og sikre et ambitiøst klimapolitisk katalog til regeringen.

Det er en fælles sag at løse klimaudfordringen, og vi glæder os til at bidrage med de mange klimaløsninger, som vi ser i landbruget. I Økologisk Landsforening ser vi frem til at samarbejde med hele fødevarebranchen om en ny klimapolitik og nye klimainitiativer, som kan bringe os i mål med Danmarks målsætning om 70 procents reduktion i klimabelastning i 2030,” siger Helle Borup Friberg, direktør i Økologisk Landsforening og fortsætter:

”Danmark skal være klimafrontløber og leverandør af de mest bæredygtige fødevarer i verden, og det er gennem markante partnerskaber og politik, at det bliver en realitet.”

Kort tid - mange forslag

Inden udgang af februar 2020, og som optakt til regeringens klimahandlingsplan, skal partnerskabet aflevere sit bud på, hvilke branche- og politiske initiativer der kan understøtte opfyldelsen af regeringens mål om 70 procents reduktion i 2030. Økologisk Landsforening har indsendt 12 initiativer, der skal hjælpe hele landbruget med at trække meget mere CO2 ud af atmosfæren, sænke udledning af klimagasser og motivere til klimavenlig mad i både offentlige køkkener, private spisesteder og de danske hjem.

”I Økologisk Landsforening lægger vi vægt på, at ambitionerne i fødevare- og landbrugssektoren skal være høje, og at alle i sektoren skal tage et medansvar. Forskning og økonomiske incitamenter skal også drive omstillingen, og vi vil arbejde for klimahandlinger, som samtidig giver sidegevinster for andre vigtige mål om mere natur, biodiversitet, rent drikkevand og sund mad. Det er vigtigt, at vi videreudvikler økologien som del af løsningen på klimaet”, siger Helle Borup Friberg.

Økologisk Landsforening kigger frem mod 2050.

”Vi skal skrue på alle de knapper, der kan sænke klimaaftrykket fra landbruget og vores fødevarer her og nu, så vi når Danmarks mål for 2030. Men vi skal samtidig allerede nu lægge skinner ud til et klimaneutralt landbrug i 2050. Det kræver, at vi tør tænke i et ambitiøst redesign af fødevareproduktion, som får os helt i mål med klimaet og skaber et fuldt bæredygtigt landbrug i Danmark. Det handler ikke om at gøre noget, men om at gøre nok, og i tide.”

For yderligere kommentarer og info:

Marendine Krainert Ladegaard, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, 2016 4434

 

Om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening
Silkeborgvej 260
8230 Åbyhøj

87 32 27 00
https://okologi.dk/

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Økologer får ikke forskud på støttekroner, som hænger fast i udskældt it-system

Økologisk Landsforening undrer sig over, at det ikke er muligt for Landbrugsstyrelsen at trække sagerne ud af it-systemet og behandler dem manuelt, så økologerne kan få deres penge hurtigere.

01-04-2020 4 minutter Tilskud

Økologer lufter utilfredshed med klimapartnerskabet: Vi fandt ikke en fælles vision

Økologisk Landsforening, der var en del af Klimapartnerskabet for Fødevarer og Landbrug, undsiger nu flere af partnerskabets klimaanbefalinger.

01-04-2020 5 minutter Klima,   Økologisk Landsforening,   Politik

Landbrugsstyrelsen forlænger deadline, men kritikere påpeger stadig fejl

COVID-19, massiv kritik og flere store it-nedbrud får Landbrugsstyrelsen til at forlænge årets ansøgningsrunde til den 1. maj.

31-03-2020 3 minutter Tilskud