Annonce

Bestyrelsesmedlemmer i ØL står på en række - foran dem står formand Per Kølster på talerstolen

Er du medlem af Økologisk Landsforening og ønsker at blive en del af bestyrelsen? Så får du snart muligheden. Arkivfoto: Henrik Hindby Koszyczarek

Efterlysning: Vil du stille op til ØL's bestyrelse?

Generalforsamlingen i Økologisk Landsforening nærmer sig, og det betyder samtidig valg til bestyrelsen.

Når der den 8. marts holdes generalforsamling i Økologisk Landsforening, er der også valg til bestyrelsen. 

I denne forbindelse vil redaktionen på Økologisk og Økologisk Landbrug give alle, som er interesserede i at stille op, muligheden for at præsentere sig selv på forhånd. 

Ifølge bestyrelsesformand Per Kølster er det vigtigt, at valget sikrer en bestyrelse med de nødvendige kompetencer og den nødvendige mangfoldighed. Dette betyder, at bestyrelsen samlet set skal være holdningsstærk, kompetent til at lede (have indsigt i organsiation, ledelse, økonomi, jura o. lign.), være fagligt alsidig (produktion, marked, mad o. lign.) og være bredt hængt op i medlemsgrupperne. 

Hvis du vil stille op:

 • Skriv maks. 1.500 anslag inkl. mellemrum hvor du redegør for, hvordan du kan leve op til de fire kriterier, som bestyrelsen ønsker.

 • Send præsentationen med portrætfoto til hhk@okologi.dk senest mandag d. 18. februar kl. 14.

 • Bliver bragt i avisen og på hjemmesiden okologisk.nu.

Bestyrelsen ønsker derfor, at kandidater til valget klart redegør for deres erfaringer og kompetencer på de fire områder, og det får man altså nu muligheden for at gøre i det nummer af Økologisk Landbrug, der udkommer fredag den 1. marts. Desuden vil indlæggene blive bragt her på hjemmesiden.

Send mail og foto til...

Ønsker du at stille op og komme til orde i avisen, skal du derfor sende din redegørelse (maksimalt 1.500 anslag inkl. mellemrum - redaktionen forbeholder sig ret til at skære i for lange indlæg) samt et digitalt portrætfoto i høj opløsning til hhk@okologi.dk senest mandag den 18. februar kl. 14. 

Alle personlige medlemmer og erhvervsmedlemmer, heriblandt landmænd, virksomhedsmedlemmer, professionelle køkkener og andre tilknyttede erhverv er valgbare.

Følgende seks medlemmer er på valg i år (vælges for to år): 

 • Tina Unger 
 • Lis Roberg (genopstiller ikke) 
 • Preben Lauridsen 
 • Karsten Kjærgaard 
 • Brian Nyboe 
 • Per Kølster 

Desuden er følgende suppleanter, der vælges for ét år ad gangen, på valg: 

 • Steen Nørhede 
 • Leon V. Poulsen

Flere artikler fra samme sektion

EU's miljøkomité vil reducere støtten til intensive landbrug

EU's miljøkomité har stemt for, at den kommende landbrugspolitik skal reducere støtten til intensive landbrug og i højere grad belønne grønne tiltag.

19-02-2019 2 minutter PolitikCAPEU

Hegn og militær skal holde svinepesten ude af Frankrig

Bekymringen i Frankrig stiger, efter at svinepest er konstateret nær grænsen. I Danmark er opsætningen af vildsvinehegnet påbegyndt.

19-02-2019 5 minutter SvineproduktionPolitikUdland

Nyt projekt skal gøre økologi mere økologisk

Selv i økologien bruges stoffer, som er fremmede for naturen. Et nyt projekt undersøger, hvad der sker, hvis man udfaser dem.

19-02-2019 2 minutter Forskning