Annonce

Annonce

Tre køer går på en græsmark nær en skov

Det forestående biodiversitetsråd vil bestå af en formand og otte menige medlemmer, der alle udpeges af miljøminister Lea Wermelin (S) for perioden 2021-2024. Foto: Colourbox

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

For få år siden nedsatte Folketinget Klimarådet, der rådgiver om klimaindsatserne, og nu er turen kommet til biodiversiteten.

Folketinget har nemlig besluttet at nedsætte et biodiversitetsråd, der som et uafhængigt organ består af eksperter, som skal rådgive den siddende regering om indsatser for naturen. Det sker som led i Natur- og Biodiversitetspakken, oplyser Miljøministeriet.

"Rapport efter rapport har vist, at naturen er i kritisk tilstand, og alt for længe har man blot bladret videre til næste side. Det er så vigtigt, at vi lytter til eksperterne, hvis vi skal løse naturkrisen, og med etableringen af et biodiversitetsråd, som udelukkende skal rådgive med natur og biodiversitet for øje, får vi nu ekstra viden til at hjælpe os på vej," siger regeringens miljøordfører, Mette Gjerskov.

Rådet kommer til at bestå af en formand og otte menige medlemmer, der alle udpeges af miljøminister Lea Wermelin (S) for perioden 2021-2024. Det er op til Rektorkollegiet at indstille kandidaterne.

Herefter skal rådet hvert andet år udarbejde en rapport om indsatserne inden for natur og biodiversitet - senest er der i forbindelse med Natur- og Biodiversitetspakken afsat 888 mio. kr. til bl.a. at udlægge mere urørt skov og etablere op mod 15 nye naturnationalparker.

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer