Annonce

Annonce

Annonce

Tre køer går på en græsmark nær en skov

Det forestående biodiversitetsråd vil bestå af en formand og otte menige medlemmer, der alle udpeges af miljøminister Lea Wermelin (S) for perioden 2021-2024. Foto: Colourbox

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

For få år siden nedsatte Folketinget Klimarådet, der rådgiver om klimaindsatserne, og nu er turen kommet til biodiversiteten.

Folketinget har nemlig besluttet at nedsætte et biodiversitetsråd, der som et uafhængigt organ består af eksperter, som skal rådgive den siddende regering om indsatser for naturen. Det sker som led i Natur- og Biodiversitetspakken, oplyser Miljøministeriet.

"Rapport efter rapport har vist, at naturen er i kritisk tilstand, og alt for længe har man blot bladret videre til næste side. Det er så vigtigt, at vi lytter til eksperterne, hvis vi skal løse naturkrisen, og med etableringen af et biodiversitetsråd, som udelukkende skal rådgive med natur og biodiversitet for øje, får vi nu ekstra viden til at hjælpe os på vej," siger regeringens miljøordfører, Mette Gjerskov.

Rådet kommer til at bestå af en formand og otte menige medlemmer, der alle udpeges af miljøminister Lea Wermelin (S) for perioden 2021-2024. Det er op til Rektorkollegiet at indstille kandidaterne.

Herefter skal rådet hvert andet år udarbejde en rapport om indsatserne inden for natur og biodiversitet - senest er der i forbindelse med Natur- og Biodiversitetspakken afsat 888 mio. kr. til bl.a. at udlægge mere urørt skov og etablere op mod 15 nye naturnationalparker.

Flere artikler fra samme sektion

Crowdfunding blev ingen genvej til øget vækst for selskab bag økologiske måltidskasser

Simple Feast dropper crowdfunding som middel til at sikre yderligere kapital til selskabets ambitiøse vækstplaner.

16-07-2021 2 minutter finansiering

Tyrekalve skal have en økologisk fremtid

Forskere ved Aarhus Universitet vil udvikle to koncepter for kalve- og ungdyrkød fra den økologiske mælkeproduktion. Koncepterne er baseret på græs, og det hele begynder med kalve, der får masser af mælk hos ammetanter.

16-07-2021 4 minutter

Designergødninger testes i marken

Nye teknologier gør det muligt at raffinere kløvergræs og designe økologiske gødninger med forskelligt indhold af næringsstoffer, bl.a. svovlsur ammoniak. Det kan være en vej til et mere klimavenligt økologisk landbrug.

16-07-2021 3 minutter Næringsstoffer,   Planteavl,   Forskning