Annonce

Landbrugskommissær Janusz Wociechowski siger, at økologi vil spille en nøglerolle i at gøre EU's landbrug bæredygtigt.

Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

Nu tager EU første skridt mod mere økologi

EU har igangsat processen, der skal øge det økologiske areal og forbrug, så unionen kan nå sin 2030-målsætning.

EU har nu taget første skridt på vejen mod sin målsætning om, at 25 pct. af landbrugsarealet skal være økologisk i 2030.

Kommissionen har nemlig åbnet for indsendelse af forslag til initiativer, der kan stimulere den økologiske efterspørgsel og dermed øge produktionen.

Der vil være mulighed for at indsende forslag indtil den 27. november, hvorefter de skal vurderes og være med til at danne grundlag for en decideret økologisk handlingsplan, der skal booste den økologiske udvikling. Handlingsplanen forventes at være klar til vedtagelse tidligt næste år.

"Strategierne for 'Farm to Fork' og biodiversiteten sætter ambitiøse mål for landbrugssektoren for at sikre, at den er klar til Green Deal (EU's grønne pagt, red.) Økologisk landbrug vil spille en nøglerolle i omstillingen, som vi stræber efter for et mere bæredygtigt fødevaresystem og en bedre beskyttelse af vores biodiversitet," siger landbrugskommissær Janusz Wociechowski i en pressemeddelelse.

Europa-Kommissionen planlægger desuden at afsætte 40 mio. euro til kampagner for økologisk landbrug for at øge efterspørgslen.

'Farm to Fork'- og biodiversitetsstrategien er to strategier, der blev præsenteret af kommissionen i maj. De skal understøtte EU's overordnede grønne pagt - Green Deal - der skal sikre klimaneutralitet i 2050. Det økologiske landbrugsareal i EU udgør p.t. ca. 7,7 pct.

Flere artikler fra samme sektion

Hyppig udmugning og teltoverdækning skal sænke landbrugets forurening

Et ekspertudvalg er kommet med en række forslag til, hvordan dansk landbrug kan sænke sin ammoniak-forurening.

19-10-2020 3 minutter Miljø,   Politik

Anima lancerer offensiv kampagne mod Rema 1000

Rema 1000 undrer sig over Animas angreb på kædens salg af såkaldte turbokyllinger.

19-10-2020 4 minutter

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

15-10-2020 1 minutter Produktudvikling,   Eksport,   Virksomheder