Annonce

Annonce

Janusz Wojciechowski sidder til høring i Europa-Parlamentet

Landbrugskommissær Janusz Wociechowski siger, at økologi vil spille en nøglerolle i at gøre EU's landbrug bæredygtigt. Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

Nu tager EU første skridt mod mere økologi

EU har igangsat processen, der skal øge det økologiske areal og forbrug, så unionen kan nå sin 2030-målsætning.

EU har nu taget første skridt på vejen mod sin målsætning om, at 25 pct. af landbrugsarealet skal være økologisk i 2030.

Kommissionen har nemlig åbnet for indsendelse af forslag til initiativer, der kan stimulere den økologiske efterspørgsel og dermed øge produktionen.

Der vil være mulighed for at indsende forslag indtil den 27. november, hvorefter de skal vurderes og være med til at danne grundlag for en decideret økologisk handlingsplan, der skal booste den økologiske udvikling. Handlingsplanen forventes at være klar til vedtagelse tidligt næste år.

"Strategierne for 'Farm to Fork' og biodiversiteten sætter ambitiøse mål for landbrugssektoren for at sikre, at den er klar til Green Deal (EU's grønne pagt, red.) Økologisk landbrug vil spille en nøglerolle i omstillingen, som vi stræber efter for et mere bæredygtigt fødevaresystem og en bedre beskyttelse af vores biodiversitet," siger landbrugskommissær Janusz Wociechowski i en pressemeddelelse.

Europa-Kommissionen planlægger desuden at afsætte 40 mio. euro til kampagner for økologisk landbrug for at øge efterspørgslen.

'Farm to Fork'- og biodiversitetsstrategien er to strategier, der blev præsenteret af kommissionen i maj. De skal understøtte EU's overordnede grønne pagt - Green Deal - der skal sikre klimaneutralitet i 2050. Det økologiske landbrugsareal i EU udgør p.t. ca. 7,7 pct.

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning