Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg

Annonce

Daka-fra-august-compressed.jpg

Annonce

GreenF-maj.png
Ansat i Meny fylder varer på hylderne i grøntafdeling hos Meny

Danmarks plan for at genoprette økonomien efter coronakrisen indeholder bl.a. midler til økologien. Foto: Jens Panduro

EU godkender dansk genopretningspakke, og det giver millioner til økologien

Danmarks plan for genopretning af økonomien efter coronakrisen er blevet godkendt af EU. Planen løber op i næsten 12 mia. kr., hvoraf en del går til at udvikle økologien.

Der bliver flere midler til at udvikle økologien, efter at Danmarks plan på 11,6 mia. kr. for at genoprette økonomien efter coronakrisen er blevet godkendt af EU.

Således forventes det, at der allerede i år kan afsættes 20 mio. kr. til Fonden for Økologisk Landbrug.

"Økologien er en vigtig del af løsningen på et mere bæredygtigt landbrug. Og med de penge her, så kan vi som forening, der er sat i verden for at fremme og udvikle økologi, hjælpe med til, at vi får mere økologi og bedre økologi," siger Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening, til dr.dk.

Pengene kommer fra en EU-fond, der er stiftet for at hjælpe landene på fode igen, og som alle medlemslande kan søge at få del i; en del af pengene gives som tilskud, mens en del stilles til rådighed som et lån. Betingelserne er, at mindst 37 pct. af pengene i et lands plan går til klimainitiativer, mens mindst 20 pct. skal fremme digitalisering.

Den danske plan består af 39 forskellige tiltag, og 59 pct. af pengene er øremærket klimatiltag.

I alt består fonden af knap 5.600 mia. kr., hvoraf de 2.900 mia. kr. gives som tilskud, der ikke skal betales tilbage. Danmarks andel af genopretningsfonden udgør kun 0,2 pct., mens der er langt flere penge til de hårdest ramte lande. Hvad regningen for Danmark ender med at blive, er endnu uvist.

Flere artikler fra samme sektion

Nye fund overrasker forsker: Kød og mælk belaster klimaet mere end hidtil antaget

Kød- og mejeriproduktionen står for næsten 60 pct. af fødevaresektorens samlede udledning - dobbelt så meget som udledningen forbundet med produktionen af planter til human konsum.

17-09-2021 4 minutter Forskning,   Klima

Royal øko-whisky fra Thy udsolgt på 18 minutter

I anledningen af Dronningens besøg lavede Thy Whisky en særlig royal aftapning med efternavnet ”Rex”, og det har de næppe fortrudt.

17-09-2021 1 minutter Afsætning

Plastic Change inviterer til global event mod plastikaffald

Sidste år deltog 166 lande og mere end 11 millioner mennesker i World Cleanup Day. I morgen kan du igen være med til at indsamle plastikaffald i naturen.

17-09-2021 4 minutter Emballage