Annonce

Annonce

Annonce

Ansat i Meny fylder varer på hylderne i grøntafdeling hos Meny

Danmarks plan for at genoprette økonomien efter coronakrisen indeholder bl.a. midler til økologien. Foto: Jens Panduro

EU godkender dansk genopretningspakke, og det giver millioner til økologien

Danmarks plan for genopretning af økonomien efter coronakrisen er blevet godkendt af EU. Planen løber op i næsten 12 mia. kr., hvoraf en del går til at udvikle økologien.

Der bliver flere midler til at udvikle økologien, efter at Danmarks plan på 11,6 mia. kr. for at genoprette økonomien efter coronakrisen er blevet godkendt af EU.

Således forventes det, at der allerede i år kan afsættes 20 mio. kr. til Fonden for Økologisk Landbrug.

"Økologien er en vigtig del af løsningen på et mere bæredygtigt landbrug. Og med de penge her, så kan vi som forening, der er sat i verden for at fremme og udvikle økologi, hjælpe med til, at vi får mere økologi og bedre økologi," siger Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening, til dr.dk.

Pengene kommer fra en EU-fond, der er stiftet for at hjælpe landene på fode igen, og som alle medlemslande kan søge at få del i; en del af pengene gives som tilskud, mens en del stilles til rådighed som et lån. Betingelserne er, at mindst 37 pct. af pengene i et lands plan går til klimainitiativer, mens mindst 20 pct. skal fremme digitalisering.

Den danske plan består af 39 forskellige tiltag, og 59 pct. af pengene er øremærket klimatiltag.

I alt består fonden af knap 5.600 mia. kr., hvoraf de 2.900 mia. kr. gives som tilskud, der ikke skal betales tilbage. Danmarks andel af genopretningsfonden udgør kun 0,2 pct., mens der er langt flere penge til de hårdest ramte lande. Hvad regningen for Danmark ender med at blive, er endnu uvist.

Flere artikler fra samme sektion

Crowdfunding blev ingen genvej til øget vækst for selskab bag økologiske måltidskasser

Simple Feast dropper crowdfunding som middel til at sikre yderligere kapital til selskabets ambitiøse vækstplaner.

16-07-2021 2 minutter finansiering

Tyrekalve skal have en økologisk fremtid

Forskere ved Aarhus Universitet vil udvikle to koncepter for kalve- og ungdyrkød fra den økologiske mælkeproduktion. Koncepterne er baseret på græs, og det hele begynder med kalve, der får masser af mælk hos ammetanter.

16-07-2021 4 minutter

Designergødninger testes i marken

Nye teknologier gør det muligt at raffinere kløvergræs og designe økologiske gødninger med forskelligt indhold af næringsstoffer, bl.a. svovlsur ammoniak. Det kan være en vej til et mere klimavenligt økologisk landbrug.

16-07-2021 3 minutter Næringsstoffer,   Planteavl,   Forskning