Annonce

Annonce

Annonce

Et voksent vildsvin med en flok unger i naturen

ØL's svineudvalg bakker op om vildsvinehegnet, mens EU savner dokumentation for dets effekt. Foto: Colourbox

EU kræver forklaring på vildsvinehegnet

EU-Kommissionen savner dokumentation for, at det kommende vildsvinehegn kan modvirke spredningen af svinepest.

Arbejdet med at opføre vildsvinehegnet ved den dansk-tyske grænse er i fuld gang, men nu kræver EU-Kommissionen, at de danske myndigheder kommer med en “detaljeret vurdering” af hegnet. Det skriver nyhedsbureauet Ritzau, der citerer det regionale medie TV Syd.

Hegnet har til hensigt at mindske spredningen af afrikansk svinepest, men Kommissionen savner dokumentation for dette.

‘EU’s retlige rammer og vejledende dokumenter taler ikke for en storstilet opsætning af hegn til vildsvineforvaltning’, skriver kommissionen, som også er bekymret for, om hegnet bryder habitatdirektivet, som skal beskytte dyre- og plantearter.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) tager henvendelsen med sindsro.

“Miljøstyrelsen oplyser, at alle krav til processen i forbindelse med meddelelse af tilladelsen til vildsvinehegnet har været overholdt, og at tilladelsen hviler på et solidt fagligt grundlag,” skriver han i et svar til TV Syd.

Formanden for Økologisk Landsforenings svineudvalg, Randi Vinfeldt, forsvarede det omdiskuterede hegn, da udvalget afholdt sit årsmøde i begyndelsen af marts:

“Man kan grine ad hegnet ved grænsen, for det koster mange penge, og der er huller i det. Men formålet med hegnet er at passe på, at der ikke kommer vildsvin til Danmark, fordi de kan være med til at overføre smitten. De roder i skraldespande på rastepladser og bærer smitten videre. Ved hullerne i hegnet er der spredt dufte, som afskrækker vildsvinene, og der er opsat kameraer, som overvåger, om der kommer vildsvin over grænsen.”

Annonce

Flere artikler fra samme sektion

Økologer får ikke forskud på støttekroner, som hænger fast i udskældt it-system

Økologisk Landsforening undrer sig over, at det ikke er muligt for Landbrugsstyrelsen at trække sagerne ud af it-systemet og behandler dem manuelt, så økologerne kan få deres penge hurtigere.

01-04-2020 4 minutter Tilskud

Økologer lufter utilfredshed med klimapartnerskabet: Vi fandt ikke en fælles vision

Økologisk Landsforening, der var en del af Klimapartnerskabet for Fødevarer og Landbrug, undsiger nu flere af partnerskabets klimaanbefalinger.

01-04-2020 5 minutter Klima,   Økologisk Landsforening,   Politik

Landbrugsstyrelsen forlænger deadline, men kritikere påpeger stadig fejl

COVID-19, massiv kritik og flere store it-nedbrud får Landbrugsstyrelsen til at forlænge årets ansøgningsrunde til den 1. maj.

31-03-2020 3 minutter Tilskud