Annonce

Annonce

Annonce

Flag uden for EU-parlamentsbygningen

De nye økologiregler, der bl.a. skal gøre det lettere for små landbrug at omlægge til økologi, bliver sandsynligvis udskudt med ét år. Foto: Colourbox

EU udskyder med stor sandsynlighed nye økologiregler

Det var planen, at en ny økologilovgivning skulle træde i kraft om fire måneder, men nu er der lagt op til at udskyde lovgivningen med et år.

EU's nye økologilovgivning træder efter alt at dømme først i kraft et år senere end oprindeligt planlagt.

Det var hensigten, at lovgivningen skulle træde i kraft 1. januar 2021, men nu foreslår Europa-Kommissionen, at den udskydes med ét år med start 1. januar 2022.

Flere parter foreslog udskydelsen allerede inden sommer, fordi kompleksiteten har vist sig at være for stor til, at man kan nå at færdiggøre arbejdet. Processen blev yderligere forhalet af corona-pandemien. Det forventes, at både parlamentet og de enkelte medlemslande vil bakke op om den foreslåede dato. Også den økologiske sammenslutning Ifoam bakker op om en udskydelse.

"Udskydelsen sikrer en mere smidig omstilling for landbrug, virksomheder, kontroltilsyn og myndigheder, hvilket gør det muligt for dem at tilpasse sig ændringerne på hensigtsmæssig vis og lave de nødvendige forberedelser," siger Jan Plagge, præsident for Ifoam Organic Europe, til organic-market.info.

Han opfordrer til, at forslaget vedtages hurtigst muligt.

De nye regler skal bl.a. sikre, at kontrolsystemet styrkes, at det bliver nemmere for mindre landbrug at omlægge til økologi, at økologi importeret uden for EU skal efterleve EU's krav, og at flere produkter kan markedsføres som økologiske.

Flere artikler fra samme sektion

Crowdfunding blev ingen genvej til øget vækst for selskab bag økologiske måltidskasser

Simple Feast dropper crowdfunding som middel til at sikre yderligere kapital til selskabets ambitiøse vækstplaner.

16-07-2021 2 minutter finansiering

Tyrekalve skal have en økologisk fremtid

Forskere ved Aarhus Universitet vil udvikle to koncepter for kalve- og ungdyrkød fra den økologiske mælkeproduktion. Koncepterne er baseret på græs, og det hele begynder med kalve, der får masser af mælk hos ammetanter.

16-07-2021 4 minutter

Designergødninger testes i marken

Nye teknologier gør det muligt at raffinere kløvergræs og designe økologiske gødninger med forskelligt indhold af næringsstoffer, bl.a. svovlsur ammoniak. Det kan være en vej til et mere klimavenligt økologisk landbrug.

16-07-2021 3 minutter Næringsstoffer,   Planteavl,   Forskning