Annonce

Europa-Parlamentets landbrugsudvalg har anmodet landbrugskommissær Janusz Wojciechowski om at udskyde en ny økologilov med et år. Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

EU-politikere beder om at få udskudt nye økologiregler

Den økologiske branche bakker op om politikeres ønske om at udskyde nye økologiregler, der skulle træde i kraft i 2021.

Det er nødvendigt at udskyde de kommende økologiregler med et år, så de først træder i kraft 1. januar 2022.

Sådan lyder appellen i et brev fra Europa-Parlamentets landbrugsudvalg til landbrugskommissær Janusz Wojciechowski. 

Ifølge mediet Euractiv.com mener udvalget ikke, at der er tid nok til at få implementeret de nye regler, der blev vedtaget i 2018. De skal bl.a. harmonisere økologireglerne på tværs af EU og styrke økologikontrollen.

I brevet skriver de, at selv uden corona-pandemien ville det gavne lovarbejdet, hvis loven udskydes, bl.a. fordi debatterne i forvejen har forsinket processen.

Den økologiske paraplyorganisation Ifoam bakker op om udskydelsen.

"Taget EU's komplicerede økologiforordning i betragtning og den tidskrævende proces, der er i at udarbejde den sekundære lov, ville det have været en udfordring at nå til den 1. januar 2021 selv uden COVID-19. Derfor forstærker pandemien et allerede eksisterende problem," siger Ifoams direktør, Eduardo Cuoco, til Euractiv.com.

Flere artikler fra samme sektion

Svar til Zetland: Økologien ér en bæredygtig del af løsningen

DEBAT: Når Zetlands nylige artikel om økologi lægger så stor vægt på økologiens udbytte og alene kobler klimaaftryk sammen med dette begreb om effektivitet, giver det et forsimplet billede af klimaaftrykket.

20-01-2021 9 minutter Debat,   Bæredygtighed,   Klima

Gasoline Grill gør klar til at indtage Tivoli

Når Tivoli i København til påske slår dørene op til en ny sæson, kan den gamle have byde på en ny attraktion i form af den økologiske burgerbar Gasoline Grill, som åbner kædens hidtil største restaurant.

20-01-2021 3 minutter Foodservice

I 2020 solgte Coop 20 pct. flere økologiske varer end året før

Hver syvende vare, som Coops kunder stoppede i indkøbskurven i 2020, var økologisk, og en voksende andel af dem var forarbejdede produkter.

19-01-2021 5 minutter Detailhandel