Annonce

Annonce

To kvinder står med hjemmelavede papskilte, der protesterer mod kød- og mejersektorens klimabelastning - bagved ses mange andre demonstranter

Hvordan kan fødevaresektoren leve op til FN's bæredygtighedsmål? Det skal det internationale samfund diskutere i denne uge i København. Billedet her viser demonstranter i forbindelse med en klimamarch i London. Foto: Alisdare Hickson7flickr/CC BY-SA 2.0

Fødevaretopmøde i København skal skubbe branchen i en grønnere retning

Til World Food Summit skal regeringer og producenter diskutere, hvordan verdens fødevareproduktion kan blive bæredygtig.

Den 29. til 30. august vil København danne ramme om World Food Summit - et internationalt fødevaretopmøde, hvor regeringsledere og fødevarebranchen mødes for at diskutere, hvordan branchen kan leve op til FN's bæredygtighedsmål.

"Vi ved fra forskere, at miljøaftrykket af fødevareproduktionen vil stige med mellem 50 og 90 pct. frem mod 2050 på grund af befolkningstilvækst og indkomststigninger, medmindre fødevareproduktionen og forbruget bliver mere bæredygtig. Det problem skal vi tage alvorligt," siger begivenhedens vært, fødevareminister Mogens Jensen (S), i en pressemeddelelse.

"Verdens landbrug og fødevareproduktion skal være klimavenlig. Vi er nødt til at handle," tilføjer han med henvisning til den seneste rapport fra FN's klimapanel, IPCC, 'Climate Change and Land', der viste, at fødevaresektorens udledning af drivhusgasser er på mellem 21 og 37 pct. af menneskets samlede udledninger.

FN's bæredygtighedsmål, der blev vedtaget af FN's medlemslande i 2015 er hovedemnet for topmødet, som bl.a. vil indeholde oplæg og debatter mellem politikere, forskere, erhvervsledere og meningsdannere.

Topmødet afholdes i Christiansborgs Landstingssal den 29. august kl. 11.30-17.00 og den 30. august i Industriens Hus på H.C. Andersens Boulevard 18 fra kl. 08.30-15.30.

Se hele programmet her.

Flere artikler fra samme sektion

EU-Kommissionen trækkes i retten for løftebrud på dyrevelfærdsområdet

Et borgerinitiativ, som skulle bringe landbrugets dyr ud af burene så længe ud til at blive hørt af EU-Kommissionen. Nu har en gruppe dyreforkæmpere imidlertid lagt sag an mod kommissionen og anklaget den for at bryde sit løfte om at udfase og forbyde bure i landbruget.

19-04-2024 3 minutter EU,   Dyrevelfærd

Folketinget øremærker flere millioner til økologi

Et politisk flertal har netop fordelt ca. fem mia. kr. til indsatser for natur, klima og havmiljø - heriblandt er flere millioner øremærket økologien.

15-04-2024 3 minutter Politik

Regeringen anerkender, at der mangler viden om, hvordan klimamiddel i foderet påvirker dyrevelfærden

Forskere er uenige om risikoen for dyrevelfærden ved at tilsætte Bovaer i foderet, men der er enighed om, at det faktisk ikke er undersøgt. Regeringen har anerkendt den manglende viden, viser et dokument sendt til EU. Alligevel vil regeringen stadig bruge 700 mio. kr. på Bovaer.

11-04-2024 5 minutter Dyrevelfærd,   Klima,   Politik,   Kvæg