Annonce

Sikandar Siddique, politisk leder for Frie Grønne - Danmarks Nye Venstrefløjsparti, ønsker, at dansk landbrug er 100 pct. økologisk i 2040, og at kød fylder mindre i fremtidens kost.

Politikere vil gøre økologi billigere

Det nystiftede parti Frie Grønne, som inkluderer flere nuværende folketingspolitikere, ønsker både mere støtte til økologi og en afgiftsreform, som understøtter det økologiske forbrug.

Dansk landbrug skal være 100 pct. økologisk i 2040. Det mener det nystiftede parti Frie Grønne - Danmarks Nye Venstrefløjsparti, som bl.a. består folketingsmedlemmerne Sikandar Siddique, Uffe Elbæk og Susanne Zimmer. For at nå målsætningen ønsker partiet dels at øge støtten til økologien, samtidig med at afgifterne på økologiske fødevarer enten reduceres eller helt fjernes. 

Det skriver FødevareWatch.

"Vi skal have en skattereform, der sænker eller fjerner afgifter på økologiske varer, så det klimavenlige og sunde valg også bliver det billige valg. For os handler det om, at vi indretter os helt anderledes og får en helt anden grøn afgiftsreform," siger Sikandar Siddique, der er politisk leder for partiet, til FødevareWatch.

Han ønsker desuden, at fødevareudbuddet fremover vil vægte plantebaserede fødevarer højere og kød mindre.

Selvom de tre nævnte folketingsmedlemmer sidder i Folketinget, er det som løsgængere, da deres nystiftede parti endnu ikke er opstillingsberettiget. De tre blev sidste år valgt ind som medlemmer af Alternativet, men har siden forladt partiet.

Flere artikler fra samme sektion

Hyppig udmugning og teltoverdækning skal sænke landbrugets forurening

Et ekspertudvalg er kommet med en række forslag til, hvordan dansk landbrug kan sænke sin ammoniak-forurening.

19-10-2020 3 minutter Miljø,   Politik

Anima lancerer offensiv kampagne mod Rema 1000

Rema 1000 undrer sig over Animas angreb på kædens salg af såkaldte turbokyllinger.

19-10-2020 4 minutter

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

15-10-2020 1 minutter Produktudvikling,   Eksport,   Virksomheder