Annonce

Køer på græs

Det går så godt med at opkøbe landbrugsjord og drive den økologisk, at Danmarks Økologiske Jordbrugsfond vil forsøge at udvide aktiekapitalen. Foto: Colourbox

Fond har næsten brugt alle pengene til opkøb af landbrugsjord

Danmarks Økologisk Jordbrugsfond har næsten investeret hele aktiekapitalen to år før planlagt. Nu vil man forsøge at udvide aktiekapitalen.

Det går så stærkt med at opkøbe landbrugsjord og drive det økologisk, at Danmarks Økologiske Jordbrugsfond næsten har brugt hele sin aktiekapitel to år tidligere end planlagt. Derfor agter fonden nu at tredoble sin aktiekapital, så den kan fortsætte investeringerne. Det skriver landbrugsavisen.dk.

Kim Qvist, der er direktør i fonden og datterselskabet Dansk Økojord A/S, siger til avisen, at man lige nu har seks-syv investeringer i proces.

“Hvis bare halvdelen af dem bliver til noget, har vi brugt hele vores aktiekapital op,” siger han til avisen.

Aktierne blev udbudt i efteråret 2018, og målet var, at den tegnede kapital på 27,3 mio. kr. skulle bruges frem mod 2021. Kim Qvist håber derfor at få grønt lys til at tredoble aktiekapitalen - sagen bliver afgjort ved fondens generalforsamling den 27. maj.

Fonden blev stiftet i 2017 af Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening. Datterselskabet Dansk Økojord A/S blev stiftet i februar 2018. Det har indtil videre opkøbt fem ejendomme, der skal drives økologisk.

I november fik fonden tildelt Andrups Grundvandspris til den årlige Dansk Vandkonference for at hjælpe med at beskytte grundvandet.

Flere artikler fra samme sektion

Regeringen afviser ny målsætning for økologien

ØL's målsætning om 30 pct. økologi i 2030 er "urealistisk", mener Det Konservative Folkeparti. Liberal Alliance ønsker, at markedskræfterne - ikke politikerne - afgør målet.

24-05-2019 4 minutter Valg 2019PolitikØkologisk Landsforening

EU-kandidater vil gøre grøn mad billigere, men store partier er imod

EP-VALG: Flere EU-spidskandidater vil have sænket momsen på miljøvenlige varer. Socialdemokratiet, Venstre og Konservative er imod.

24-05-2019 5 minutter EUValg 2019

Over halvdelen af maden i offentlige køkkener skal være økologisk, mener politisk flertal

Et flertal på tværs af fløjene ønsker en national målsætning om mindst 60 pct. økologi i offentlige køkkener.

24-05-2019 3 minutter Valg 2019Det Økologiske SpisemærkePolitik