Annonce

Annonce

Køer på græs

Det går så godt med at opkøbe landbrugsjord og drive den økologisk, at Danmarks Økologiske Jordbrugsfond vil forsøge at udvide aktiekapitalen. Foto: Colourbox

Fond har næsten brugt alle pengene til opkøb af landbrugsjord

Danmarks Økologisk Jordbrugsfond har næsten investeret hele aktiekapitalen to år før planlagt. Nu vil man forsøge at udvide aktiekapitalen.

Det går så stærkt med at opkøbe landbrugsjord og drive det økologisk, at Danmarks Økologiske Jordbrugsfond næsten har brugt hele sin aktiekapitel to år tidligere end planlagt. Derfor agter fonden nu at tredoble sin aktiekapital, så den kan fortsætte investeringerne. Det skriver landbrugsavisen.dk.

Kim Qvist, der er direktør i fonden og datterselskabet Dansk Økojord A/S, siger til avisen, at man lige nu har seks-syv investeringer i proces.

“Hvis bare halvdelen af dem bliver til noget, har vi brugt hele vores aktiekapital op,” siger han til avisen.

Aktierne blev udbudt i efteråret 2018, og målet var, at den tegnede kapital på 27,3 mio. kr. skulle bruges frem mod 2021. Kim Qvist håber derfor at få grønt lys til at tredoble aktiekapitalen - sagen bliver afgjort ved fondens generalforsamling den 27. maj.

Fonden blev stiftet i 2017 af Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening. Datterselskabet Dansk Økojord A/S blev stiftet i februar 2018. Det har indtil videre opkøbt fem ejendomme, der skal drives økologisk.

I november fik fonden tildelt Andrups Grundvandspris til den årlige Dansk Vandkonference for at hjælpe med at beskytte grundvandet.

Flere artikler fra samme sektion

ØL-formand efter ministermøde: Forventer handling bag ordene

Efter sit møde med den nye fødevareminister ser Per Kølster positivt på det politiske samarbejde. Klima, næringsstoffer og landbrugsstøtte var blandt emnerne.

21-08-2019 3 minutter PolitikØkologisk Landsforening

Solceller på under én pct. af klodens landbrugsareal kan dække verdens elforbrug

Det koster ikke nødvendigvis på udbytterne, hvis der placeres solceller på under 1 pct. af verdens landbrugsareal - til gengæld kan hele vores elforbrug dækkes af solenergi. I teorien.

21-08-2019 4 minutter KlimaForskning

Stort økologisk fællesskab får nu 100 pct. grøn strøm

USA's største sammenslutning af økologer køber udelukkende grøn strøm til deres hovedbygninger. Samtidig er der sået blomster omkring solcellepanelerne for at understøtte biodiversiteten.

21-08-2019 2 minutter KlimaUdlandBiodiversitet