Annonce

Annonce

Portrætfoto af Per Kølster

Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, er en af de medvirkende i Forbrugerrådet Tænks nye podcastserie om økologi. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

Forbrugerrådet Tænk lancerer podcast-serie om økologi

Hvilken rolle spiller økologien og kødforbruget for fremtidens bæredygtige fødevaresystem? Det og en række andre spørgsmål forsøger Forbrugerrådet Tænk at finde svar på i syv podcast-afsnit.

Onsdag den 18. august går en ny podcastserie 'Økologi Fordi' om økologien i luften. Bag den står Forbrugerrådet Tænk, som over syv afsnit forsøger at finde svar på, hvad man skal putte på tallerkenen for at gøre fødevareforbruget og -produktionen mere bæredygtigt, og hvilken rolle økologien spiller.

I serien bliver otte forskellige markante stemmer fra madverdenen interviewet, så både aktivisten, ildsjælen, klimaeksperten, økologien, etikeren, kokken, landmanden og iværksætteren kan give deres syn på, hvilken rolle de ser økologien og plantebaseret mad spille i fremtiden.

Blandt panelet er formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster, som i seriens fjerde afsnit optræder sammen med Mickey Gjerris, der er lektor i bioetiker ved Københavns Universitet.

Hver onsdag udkommer næste afsnit i serien, og de kan alle findes på Tænks hjemmeside og i diverse podcast-apps.

  1. afsnit: Mette Susgaard, aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse.

  2. afsnit: Trine Krebs, ildsjælen, der gennem Frugtformidlingen formidler viden om frugt og grønt.

  3. afsnit: Michael Minter, klimaekspert og programchef for 'Fremtidens fødevarer' i klima-tænketanken Concito.

  4. afsnit: Per Kølster og Mickey Gjerris, hhv. formand for Økologisk Landsforening og lektor i bioetik ved Københavns Universitet. 

  5. afsnit: Christian Puglisi, kok og restauratør, som har start flere økologiske restaurationer.

  6. afsnit: Lone Landmand, tidligere konventionel svinebonde, som nu driver en lille økologisk gård med sin mand.

  1. Ulrich Kern-Hansen: tidligere direktør for Hanegal og nu stifter af Organic Plant Protein, der producerer økologiske køderstatningsprodukter af ærter og hestebønner.

Flere artikler fra samme sektion

Arla hæver sine klimaambitioner

Arla fordobler klimamålsætningen på to af tre områder for at leve op til de videnskabelige anbefalinger, der viser, hvordan man kan opfylde Paris-aftalen.

18-01-2022 4 minutter Klima,   Mejeri

Fremtidsforsker aner forbrugsfestens endeligt: »Behøver man virkelig at kunne vælge mellem 25 forskellige slags flåede tomater?«

En fremtidsforsker ser klare tegn på, at forbrugsfesten er ved at være ovre for en stor del af befolkningen; mange vil leve mere bæredygtigt. En professor savner dog konkrete beviser på, at det går den vej - men hun håber det.

18-01-2022 14 minutter Bæredygtighed,   Forbrug

Verdens største økologimesse udskydes et halvt år

I samråd med udstillerne har arrangører af BioFach i Nürnberg besluttet at flytte BioFach fra 15.-18. februar til 26.-29. juli, hvor alt tyder på, at der er mere styr på coronasituationen.

17-01-2022 5 minutter Eksport