Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg

Annonce

GreenF-september.png

Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg
Portrætfoto af Per Kølster

Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, er en af de medvirkende i Forbrugerrådet Tænks nye podcastserie om økologi. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

Forbrugerrådet Tænk lancerer podcast-serie om økologi

Hvilken rolle spiller økologien og kødforbruget for fremtidens bæredygtige fødevaresystem? Det og en række andre spørgsmål forsøger Forbrugerrådet Tænk at finde svar på i syv podcast-afsnit.

Onsdag den 18. august går en ny podcastserie 'Økologi Fordi' om økologien i luften. Bag den står Forbrugerrådet Tænk, som over syv afsnit forsøger at finde svar på, hvad man skal putte på tallerkenen for at gøre fødevareforbruget og -produktionen mere bæredygtigt, og hvilken rolle økologien spiller.

I serien bliver otte forskellige markante stemmer fra madverdenen interviewet, så både aktivisten, ildsjælen, klimaeksperten, økologien, etikeren, kokken, landmanden og iværksætteren kan give deres syn på, hvilken rolle de ser økologien og plantebaseret mad spille i fremtiden.

Blandt panelet er formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster, som i seriens fjerde afsnit optræder sammen med Mickey Gjerris, der er lektor i bioetiker ved Københavns Universitet.

Hver onsdag udkommer næste afsnit i serien, og de kan alle findes på Tænks hjemmeside og i diverse podcast-apps.

  1. afsnit: Mette Susgaard, aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse.

  2. afsnit: Trine Krebs, ildsjælen, der gennem Frugtformidlingen formidler viden om frugt og grønt.

  3. afsnit: Michael Minter, klimaekspert og programchef for 'Fremtidens fødevarer' i klima-tænketanken Concito.

  4. afsnit: Per Kølster og Mickey Gjerris, hhv. formand for Økologisk Landsforening og lektor i bioetik ved Københavns Universitet. 

  5. afsnit: Christian Puglisi, kok og restauratør, som har start flere økologiske restaurationer.

  6. afsnit: Lone Landmand, tidligere konventionel svinebonde, som nu driver en lille økologisk gård med sin mand.

  1. Ulrich Kern-Hansen: tidligere direktør for Hanegal og nu stifter af Organic Plant Protein, der producerer økologiske køderstatningsprodukter af ærter og hestebønner.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg