Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Med sorter tal på bundlinjen håber Dansk Økojord snart at kunne lande en aftale med en større, semiporfessionel investor, som kan være med til at sætte yderligere skub i opkøbet af landbrugsjord, som skal omlægges til økologisk drift.

Første sorte tal hos grøn jordbrugsfond

Dansk Økojord A/S kommer ud af 2020 med et lille plus på bundlinjen og en forventning om at selskabets samlede investering i indeværende år runder 100 mio. kr.

Efter tre års drift kunne et halvt hundrede deltagere ved generalforsamlingen i Dansk Økojord A/S glæde sig over, at investeringerne i landbrugsejendomme og udlejningen af jorden til økologiske landmænd for første gang fører til sorte tal på bundlinjen.

Årets resultat efter skat er forbedret med 1,2 mio. kr. i forhold til året før og ender med et plus på 200.000 kr., mens egenkapitalen udgør 33 mio. kr.

Lars-Christian Brask, der er bestyrelsesformand for det fondsejede selskab, vurderer på den baggrund, at Dansk Økojord er kommet et skridt nærmere ambitionen om at indgå en aftale med en større, semiprofessionel investor, som kan være med til at sikre flere fremtidige jordopkøb.

"Vi har nogle gode dialoger, og jeg er ret overbevist om, at vi får en semiprofessionel investor med i løbet af i år," sagde Lars-Christian Brask forleden til AgriWatch.

Forventer afkast på 1-2 pct.

Hvis Økojords investeringsstrategi fører til de forventede investeringer, vurderer formanden, at selskabet kan udbetale et beskedent afkast på 1-2 pct. i 2021, og han håber, at det er nok til at tiltrække flere investorer

I 2020 investerede Dansk Økojord 31,6 mio. kr. i landbrugsjord. Dermed har selskabet samlet investeret i landbrugsejendomme for næsten 72 mio. kr., og i takt med at ejendomsporteføljen vokser, bliver selskabet også mere interessant som investering, vurderer formanden, som hæfter sig ved, at selskabets positive resultat kommer et år tidligere end budgetteret.

"At det så samtidigt er sket midt i et corona-år, hvor det har været svært med dialoger og processer med finanssektoren og markedet generelt har været lidt trægt, vidner jo om, at vi er et bæredygtigt foretagende - også økonomisk,” siger Lars-Christian Brask i en pressemeddelelse, hvori han minder om, at Dansk Økojord stadig befinder sig midt i en etablerings -og investeringsfase.

Går det, som han håber, får de nuværende godt 800 aktionærer snart selskab af flere, som ønsker at dreje landbruget ind på en grønnere kurs ved at sikre, at flere unge økologer får adgang til landbrugsjord.

”Vi forventer i 2021 yderligere investeringer på ca. 30 mio. kr. Dertil en øget indsats for lokale initiativer. Men i særdeleshed at få flere investorer ombord og gerne semiprofessionelle, som er villige til at gå en smule kompromis på afkastet," siger Lars-Christian Brask.

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik