Annonce

Annonce

Der er valg til Europa-Parlamentet søndag den 26. maj. Komiker Frank Hvam opfordrer danskerne til at få stemt. Foto: Colourbox

Frank Hvam minder om et vigtigt valg i hit-video

EP-VALG: Har man den mindste bekymring for klimaet, skal man gå til stemmeboksen søndag den 26. maj, siger Frank Hvam i en populær video.

Knap én mio. visninger har Frank Hvams valgvideo fået på Facebook. 

I den minder han om, at selvom vi nok fokuserer mest på det kommende folketingsvalg, er der faktisk et - ifølge Frank Hvam - endnu vigtigere valg forinden; nemlig europaparlamentsvalget søndag den 26. maj.

"Det er nok lidt kedeligere, men til gengæld meget vigtigere," siger Frank Hvam, mens han sidder på sin sofa med popcorn i skødet og ser en partilederdebat på tv.

"Hvis du har haft den mindste klimabekymring på noget tidspunkt i dit liv, så skal du stemme til Europa-Parlamentsvalget. Det er der, de store beslutninger bliver taget," siger han og slutter af med en lille trussel:

"Hvis du ikke gør det, så vil jeg tvinge dig til at æde en plastikpose, som er blevet fundet i maven på en delfin."

Kresten Schultz Jørgensen, der er kommunikationsrådgiver og stifter af bureauet LEAD Agency kalder videoen for "noget af det bedste EU-propaganda", han har set i sine 25-30 år i branchen.

"Jeg synes, den er fremragende. Kommunikation skal måles på, hvad målsætningen er med den, og hvis målet her er at få folk til at stemme til europaparlamentsvalget, så er den fremragende," siger han til Ritzau.

Økologisk Landsforening har stillet tre spørgsmål til EU-spidskandidaterne om, hvad de vil gøre for den grønne omstilling i det økologiske landbrug. Svarene kommer her på siden i løbet af de kommende dage.

Flere artikler fra samme sektion

Det frie liv har også en bagside

Det frie udeliv skåner økologiske malkekøer for trykninger, men øger risikoen for leverikter, viser en ny analyse af slagtefund.

07-05-2021 3 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg,   Mejeri

Sådan skaber du nye, bæredygtige kostvaner

To eksperter giver deres bud på, hvordan du kan ændre gamle vaner til nye, som farver dine valg og måltider mere grønne. Det handler om at erstatte den gamle vane med noget, der giver dig samme belønning.

07-05-2021 9 minutter Forbrug,   Mere grønt,   Plantebaserede fødevarer

Fødevaregigant vil ind på Europas marked for plantedrikke

Nestlé vil disrupte markedet for plantedrikke og lancerer nu en ærtebaseret drik, der tilmed er certificeret CO2-neutral.

07-05-2021 5 minutter Plantebaserede fødevarer,   Fri for-produkter,   Detailhandel,   Forbrug