Annonce

Annonce

Jens Peter Hermansen rådgiver landmand på mark med køer.

”Omlægningstjekket giver den enkelte landmand, gartner eller frugtavler et overblik over, hvad en omlægning til økologisk produktion vil betyde på den konkrete ejendom,” forklarer Jens Peter Hermansen (t.v.) fra Økologisk Landsforening. Foto: Jakob Brandt

Gratis økologisk omlægningstjek i Odder Kommune

Pressemeddelelse

Odder Kommune tilbyder i samarbejde med Økologisk Landsforening gratis omlægningstjek til landmænd i kommunen som del af Klimakommune Plus-projektet.

Odder Kommune blev i 2020 optaget som Jyllands første Klimakommune Plus, der er et initiativ under Danmarks Naturfredningsforening. Øget økologisk produktion er én af flere indsatser under Klimakommune Plus. For at styrke omlægningen til økologisk landbrug vil Odder Kommune i samarbejde med Økologisk Landsforening tilbyde gratis, uforpligtigende omlægningstjek til landmænd, der ikke allerede er økologiske.

“Interessen for økologiske produkter vokser, og for mange landmænd kan det måske have en interesse at få undersøgt mulighederne for at omlægge sin bedrift til økologi. Det vil vi gerne støtte op om i Odder Kommune. Øget økologisk drift harmonerer med en af målsætningerne i konceptet Klimakommune Plus og den grønne omstilling generelt - en målsætning, som Odder Kommune har besluttet at undersøge mulighederne for at opfylde - med en forventet udvidelse af det lokale udbud og forbrug af økologiske produkter i fremtiden, håber vi, at tilbuddet om et økologisk omlægningstjek vil blive hilst velkommen hos kommunens landmænd,” siger Ole Lyngby Pedersen, formand for Miljø, Teknik og Klima udvalget i Odder Kommune.

Danskernes forbrug af økologiske varer er stigende

 ”Over 12 pct. af danskernes fødevareindkøb er økologiske, og stadig flere prioriterer, at det er danskproduceret. Vi har derfor brug for økologiske producenter inden for alle produktionsgrene. Det gælder både de store og de små. De, som producerer til videre forarbejdning og afsætning, samt de, som selv varetager det hele fra jord til bord,” fortæller Jens Peter Hermansen, der er projektleder i Økologisk Landsforening.

Det er Økologisk Landsforening, der foretager omlægningstjekkene, der er betalt af Fonden for Økologisk Jordbrug. Et omlægningstjek består i et besøg af en landbrugsfaglig økologi-konsulent, som sammen med landmanden gennemgår gårdens produktions- og afsætnings-potentiale i en økologisk version.

”Omlægningstjekket giver den enkelte landmand, gartner eller frugtavler et overblik over, hvad en omlægning til økologisk produktion vil betyde på den konkrete ejendom. Nogle går i gang med det samme, og andre har økologi med i tankerne fremadrettet. Samtidig er det en anledning til at afsøge muligheder, når landmanden planlægger bedriftens fremtid,” forklarer Jens Peter Hermansen.

Ejere af landbrug og gartnerier over 2 hektar vil modtage brev med tilbuddet i deres e-boks. Økologisk Landsforening vil senere følge op med telefonisk kontakt.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer