Annonce

GreenF-september.png

Annonce

Daka_oktober-compressed.jpg
Jens Peter Hermansen står og fortæller noget til en landmand - køer ses i baggrunden

Jens Peter Hermansen, der er omlægningskonsulent i Økologisk Landsforening, siger, at foreningen stadig kan lave omlægningstjek for interesserede landmænd - de skal bare selv tage kontakt til foreningen. Foto: Joachim Plaetner Kjeldsen

Herning Kommune afviser samarbejde med Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening har tilbudt at samarbejde med Herning Kommune om at lave omlægningstjek for kommunens landmænd, der overvejer økologi, men samarbejdet bliver ikke til noget.

Herning Kommune ønsker ikke at samarbejde med Økologisk Landsforening (ØL) om at tilbyde gratis omlægningstjek til landmænd, som overvejer økologisk drift.

Ifølge Herning Folkeblad har ØL kontaktet kommunen med tilbud om at udføre ca. 30 gratis økologitjek, men kommunens teknik- og miljøudvalg har takket nej. Hensigten var, at kommunen skulle trække en liste med relevante landmænd og kontakte dem med tilbuddet.

"Udvalget er enige om, at Herning Kommune ikke skal være mellemmand for private foreninger. Derfor har vi sagt nej til at deltage. Vi er i udvalget enige om ikke at stille kommunens adressekartotek til rådighed for foreningens kampagne," siger udvalgsformand Joan Hansen (V) til Herning Folkeblad.

Det betyder imidlertid ikke, at kommunens landmænd nu er afskåret fra at få omlægningstjek af ØL's rådgivere. Jens Peter Hermansen, der er omlægningskonsulent i ØL, forklarer, at landmændene stadig er velkomne til selv at kontakte foreningen.

Omlægningstjekkene er finansieret af Fonden for Økologisk Landbrug, som har betalt for i alt 225 tjek i år. ØL har allerede foretaget 175 tjek rundt om i landet.

Flere artikler fra samme sektion

Ministerium lancerer en vild julekalender

Miljøministeriet lancerer 1. december en julekalender med 24 fantastiske fortællinger om alt fra padder og præstebiller til Danmarks vildeste naturforvalter.

26-11-2021 3 minutter Biodiversitet

Hegnsholts høns lever af restprodukter som mask, pulp og chillisovs

Ægproducent Johanne Schimming har så gode erfaringer med at fodre sine høns med økologiske restprodukter fra fødevareindustrien, at der efter hendes vurdering bør være basis for at etablere en foderfabrik, der kan stå for produktion og distribution af foder til flere landbrug, som ønsker at være en del af den cirkulære økonomi.

26-11-2021 4 minutter Økologikongres 2021,   Æg og fjerkræ

Rasmus Prehn: Fremtiden er økologisk

Økologi er en vigtig del af løsningen på landbrugets udfordringer, men økologien er ikke i mål endnu, mener fødevareminister Rasmus Prehn.

25-11-2021 2 minutter Økologikongres 2021