Annonce

GreenF-september.png

Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg

Annonce

Daka-fra-august-compressed.jpg

Jens Peter Hermansen, der er omlægningskonsulent i Økologisk Landsforening, siger, at foreningen stadig kan lave omlægningstjek for interesserede landmænd - de skal bare selv tage kontakt til foreningen.

Herning Kommune afviser samarbejde med Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening har tilbudt at samarbejde med Herning Kommune om at lave omlægningstjek for kommunens landmænd, der overvejer økologi, men samarbejdet bliver ikke til noget.

Herning Kommune ønsker ikke at samarbejde med Økologisk Landsforening (ØL) om at tilbyde gratis omlægningstjek til landmænd, som overvejer økologisk drift.

Ifølge Herning Folkeblad har ØL kontaktet kommunen med tilbud om at udføre ca. 30 gratis økologitjek, men kommunens teknik- og miljøudvalg har takket nej. Hensigten var, at kommunen skulle trække en liste med relevante landmænd og kontakte dem med tilbuddet.

"Udvalget er enige om, at Herning Kommune ikke skal være mellemmand for private foreninger. Derfor har vi sagt nej til at deltage. Vi er i udvalget enige om ikke at stille kommunens adressekartotek til rådighed for foreningens kampagne," siger udvalgsformand Joan Hansen (V) til Herning Folkeblad.

Det betyder imidlertid ikke, at kommunens landmænd nu er afskåret fra at få omlægningstjek af ØL's rådgivere. Jens Peter Hermansen, der er omlægningskonsulent i ØL, forklarer, at landmændene stadig er velkomne til selv at kontakte foreningen.

Omlægningstjekkene er finansieret af Fonden for Økologisk Landbrug, som har betalt for i alt 225 tjek i år. ØL har allerede foretaget 175 tjek rundt om i landet.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg