Annonce

Annonce

Landmandsparret Kristian og Maria Lundgaard-Karlshøj har som de første danskere netop vundet WWF's pris Baltic Sea Farmer of the Year Award. Her står de og fremviser diplomet og checken på 10.000 euro.

Landmandsparret Kristian og Maria Lundgaard-Karlshøj har som de første danskere netop vundet WWF's pris Baltic Sea Farmer of the Year Award. Foto: WWF

Kommende økologer har vundet international miljøpris

I konkurrence med landmænd fra 10 andre lande vandt et dansk landmandspar en miljøpris for sit arbejde med at nedbringe kvælstofudledning til havet.

For første gang er det lykkedes en dansker at vinde WWF Verdensnaturfondens miljøpris Baltic Sea Farmer of the Year Award.

Det skete, da landmandsparret Kristian og Maria Lundgaard-Karlshøj i slutningen af september blev tildelt prisen ved den årlige ceremoni i den polske hovedstad, Warszawa.

Med i feltet er landmænd fra de 11 nationer, der grænser op til Østersøen, og prisen går til den, der yder en særlig indsats for at værne om havmiljøet. Én repræsentant fra hvert land nomineres forud for prisoverrækkelsen.

“Det er utrolig dejligt at få sådan en anerkendelse fra folk, der har stor viden om miljø og bæredygtighed. Det styrker vores tro på, at vi gør noget af det rigtige på Ausumgaard,” siger Kristian Lundgaard-Karlshøj ifølge Dagbladet Holstebro-Struer

Han er sammen med sin kone samtidig i færd med at omlægge den vestjyske gård til at være økologisk.

Flere initiativer er i gang

Parret har flere bæredygtige initiativer i gang, blandt andet er de partnere i et projekt om at etablere et anlæg til udvinding af protein fra økologisk græs, hvilket skal skabe et alternativ til importen af soja. 

Derudover er de også med i et projekt om at producere melorme som proteinkilde til både fødevarer og husdyrfoder, hvilket delvist kan erstatte protein dyrket på markerne og dermed reducere tabet af næringsstoffer fra marken. De har også etableret et minivådområde til at opsamle kvælstof.

Det er 11. år, at prisen uddeles. Med førstepræmien følger en check på 10.000 euro.

Flere artikler fra samme sektion

Det bliver nemmere at være småskalaproducent

Nye regler vil forbedre indtjeningsmulighederne for landets småskalaproducenter med direkte salg af æg og kyllinger .

03-07-2020 2 minutter Æg og fjerkræ

EU-politikere enige om at forlænge CAP'en

Forhandlingerne trækker ud, så politikerne er blevet enige om at forlænge den nuværende CAP - EU's fælles landbrugspolitik - med to år.

01-07-2020 1 minutter CAP,   EU,   Politik,   Tilskud

Fødevareminister: Vi kan godt betale nogle få ører mere for vores kød

Ny rapport fra Københavns Universitet viser, at brug af ansvarlig og afskovningsfri soja kun vil gøre kød- og mejeriprodukter marginalt dyrere end alternativet.

29-06-2020 2 minutter Foder,   Bæredygtighed