Annonce

Annonce

En mand går i en mark og samler græskar op

Kristendemokraterne ønsker alligevel at arbejde for en række klimainitiativer i landbruget. Foto: Colourbox

Kristendemokraterne ændrer svar efter kritik

Grønne organisationer kritiserede Kristendemokraternes miljø- og klimapolitik. Nu har partiet ændret flere svar i en tidligere rundspørge fra Økologisk Landsforening.

Oprindeligt svarede Kristendemokraterne ‘nej’ til 9 ud af 10 spørgsmål om målsætninger for økologien og klimaindsatsen i landbruget. Nu ændrer partiet imidlertid tre af sine nej’er til et ja. Det sker, efter at altinget.dk har interviewet partiet om den kritik, som svarene affødte.

De 10 spørgsmål kom fra en rundspørge sendt af Økologisk Landsforening til de opstillingsberettigede partier. Spørgsmålene gik overordnet set på målsætninger for økologiens udbredelse samt klimapolitiske tiltag i erhvervet, og alle med undtagelse af Nye Borgerlige og Stram Kurs svarede på spørgsmålene.

Kristendemokraterne svarede oprindeligt nej til at arbejde for at prioritere midler til biogasanlæg, at genetablere en pulje, der skal støtte efteruddannelsen af personalet i offentlige køkkener i forbindelse med en økologisk omlægning, og at arbejde for en minimumbevilling til økologiforskningen. I disse tre spørgsmål har partiet ændret sit svar til ‘ja’.

Oprindeligt blev partiets mange nej’er mødt med kritik af både Økologisk Landsforening (ØL), Greenpeace og Det Økologiske Råd.

“Ser man på Kristendemokraternes landbrugspolitik, så virker de ikke specielt progressive eller ambitiøse på det klima- og økologipolitiske område,” siger Paul Holmbeck, politisk direktør i ØL, til altinget.dk.

Partiet ønsker fortsat ikke at arbejde for at indføre klimaregnskaber på danske landbrug eller indføre et loft over drivhusgasudledningen på den enkelte bedrift.

Flere artikler fra samme sektion

ØL-formand efter ministermøde: Forventer handling bag ordene

Efter sit møde med den nye fødevareminister ser Per Kølster positivt på det politiske samarbejde. Klima, næringsstoffer og landbrugsstøtte var blandt emnerne.

21-08-2019 3 minutter PolitikØkologisk Landsforening

Solceller på under én pct. af klodens landbrugsareal kan dække verdens elforbrug

Det koster ikke nødvendigvis på udbytterne, hvis der placeres solceller på under 1 pct. af verdens landbrugsareal - til gengæld kan hele vores elforbrug dækkes af solenergi. I teorien.

21-08-2019 4 minutter KlimaForskning

Stort økologisk fællesskab får nu 100 pct. grøn strøm

USA's største sammenslutning af økologer køber udelukkende grøn strøm til deres hovedbygninger. Samtidig er der sået blomster omkring solcellepanelerne for at understøtte biodiversiteten.

21-08-2019 2 minutter KlimaUdlandBiodiversitet