Annonce

Annonce

En mand går i en mark og samler græskar op

Kristendemokraterne ønsker alligevel at arbejde for en række klimainitiativer i landbruget. Foto: Colourbox

Kristendemokraterne ændrer svar efter kritik

Grønne organisationer kritiserede Kristendemokraternes miljø- og klimapolitik. Nu har partiet ændret flere svar i en tidligere rundspørge fra Økologisk Landsforening.

Oprindeligt svarede Kristendemokraterne ‘nej’ til 9 ud af 10 spørgsmål om målsætninger for økologien og klimaindsatsen i landbruget. Nu ændrer partiet imidlertid tre af sine nej’er til et ja. Det sker, efter at altinget.dk har interviewet partiet om den kritik, som svarene affødte.

De 10 spørgsmål kom fra en rundspørge sendt af Økologisk Landsforening til de opstillingsberettigede partier. Spørgsmålene gik overordnet set på målsætninger for økologiens udbredelse samt klimapolitiske tiltag i erhvervet, og alle med undtagelse af Nye Borgerlige og Stram Kurs svarede på spørgsmålene.

Kristendemokraterne svarede oprindeligt nej til at arbejde for at prioritere midler til biogasanlæg, at genetablere en pulje, der skal støtte efteruddannelsen af personalet i offentlige køkkener i forbindelse med en økologisk omlægning, og at arbejde for en minimumbevilling til økologiforskningen. I disse tre spørgsmål har partiet ændret sit svar til ‘ja’.

Oprindeligt blev partiets mange nej’er mødt med kritik af både Økologisk Landsforening (ØL), Greenpeace og Det Økologiske Råd.

“Ser man på Kristendemokraternes landbrugspolitik, så virker de ikke specielt progressive eller ambitiøse på det klima- og økologipolitiske område,” siger Paul Holmbeck, politisk direktør i ØL, til altinget.dk.

Partiet ønsker fortsat ikke at arbejde for at indføre klimaregnskaber på danske landbrug eller indføre et loft over drivhusgasudledningen på den enkelte bedrift.

Flere artikler fra samme sektion

Finansloven giver milliarder til klima- og naturindsats i landbruget

Landmænd skal kompenseres for at udtage lavbundsjord, og en fond skal finansiere skovrejsning.

03-12-2019 2 minutter KlimaPolitik

Han viser vej med økologi: »Det er som at putte lys ind i mørket«

"For de her landmænd er konventionelt landbrug slet ikke en mulighed," siger biolog Klaus Sall, der har udbredt økologi i Afrika og hjulpet landmænd med at øge udbytter og indtjening.

03-12-2019 4 minutter UlandsarbejdeBæredygtighedUdland

Øko-konsulent stod med helt særlige udfordringer i bjergrigt land

Jesper Saxgren har arbejdet for at udbrede økologi i Bhutan - et land, der på flere områder skiller sig markant ud i forhold til andre ulande.

03-12-2019 4 minutter Ulandsarbejde