Annonce

Annonce

Annonce

Landbrug & Fødevarers hovedkontor ses udefra

Hos Landbrug & Fødevarer er der ikke opbakning til Dansk Folkepartis forslag om at dele Miljø- og Fødevareministeriet op i to ministerier. Foto: Ross G. Strachan/flickr/CC BY-NC-ND 2.0

L&F afviser forslag om at dele ministerium op i to

Landbrug & Fødevarer vil bevare Miljø- og Fødevareministeriet og er imod flere partiers ønske om et grønt superministerium.

SF, Enhedslisten og Alternativet ønsker at oprette et grønt superministerium, der sikrer den grønne omstilling, men der er ikke just begejstring for idéen hos Landbrug & Fødevarer (L&F).

“Vi er bange for, at et samlet grønt ministerium simpelthen bliver for uoverskueligt,” siger L&F’s formand, Martin Merrild, til altinget.dk.

Han frygter, at områder som fødevaresikkerhed og eksportfremme vil glide i baggrunden og foretrækker derfor den nuværende opbygning, hvor Miljø- og Fødevareministeriet består. Dermed taler han også imod Dansk Folkepartis forslag om at dele ministeriet op i to som før Venstre-regeringen kom til magten i 2015. 

Da Fagmediet Økologisk i sidste uge kontaktede L&F i anledning af DF’s forslag, havde organisationen ingen kommentarer, men nu advarer Martin Merrild mod forslaget, fordi miljø- og fødevareområdet hænger så tæt sammen.

“Tag sådan noget som målrettet regulering, der skal passe i regelsæt, som både har udgangspunkt i landbrugs- og miljøregler. Der er så mange eksempler, hvor der er en dobbelthed,” siger han til altinget.dk.

Modspil til Finansministeriet

Økologisk Landsforening har ikke taget stilling til, hvorvidt DF’s forslag er hensigtsmæssigt eller ej, da man ikke har analyseret opdelingen til bunds endnu.

“Vi er dog ret optagede af, at både strukturen i ministerierne og den kommende politiske ledelse efter valget bliver en meget stærkere drivkraft for grøn omstilling i landbruget,” sagde foreningens politiske direktør, Paul Holmbeck, i sidste uge til Fagmediet Økologisk.

Det grønne superministerium, som SF, Alternativet og Enhedslisten ønsker, skal være ansvarligt for at tjekke, om ny love tager tilstrækkeligt hensyn til miljøet og klimaet, og det skal ifølge partierne ses som et modspil til Finansministeriet.

Socialdemokratiets næstformand i folketingsgruppen, Dan Jørgensen, finder overordnet set idéen god, men afviser at gå nærmere i detaljer med partiets holdning til forslaget.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt fiskerimærke er vedtaget, men begejstringen er til at overse

En række organisationer, heriblandt ØL, er blevet enige om et nyt fiskerimærke, men der er ikke ligefrem jubel hos flere af parterne bag.

10-07-2019 4 minutter FiskBæredygtighed

Økologi har hjulpet fængselsindsatte med at smide dårlige vaner

Et forsøg med økologisk dyrkning i et topsikret fængsel har reduceret stofmisbruget hos de indsatte.

08-07-2019 2 minutter Udland

Landbrugsforeninger tager kampen op efter flere års nedskæringer

Politikerne har skåret så dybt i bevaringsarbejdet af gamle husdyrracer og plantefrø, at landmænd nu går i offensiven.

27-06-2019 6 minutter PolitikTilskud