Annonce

Annonce

Annonce

Hereford-besætningen på Eskelyst

Forskning viser, at biodiversiteten på økologiske marker er 30 pct. højere end på konventionelle marker. Foto: Irene Brandt-Møller

Medie: EU planlægger massivt økologimål for at styrke biodiversiteten

EU vil angiveligt mere end tredoble det økologiske areal for at styrke biodiversiteten.

I 2030 kan en fjerdedel af landbrugsarealet i EU være økologisk.

Det er i hvert fald den målsætning, som EU-politikerne angiveligt har skrevet ind i et udkast til unionens kommende biodiversitetsplan, som udkommer senere på måneden. Det oplyser anonyme kilder ifølge Farmers Weekly.

Ifølge kilderne er målsætningen skrevet ind som et led i at vende tabet af biodiversitet, men man anerkender, at der vil være brug for tiltag, der øger efterspørgslen på økologiske varer.

Den økologiske paraplyorganisation Ifoam, som repræsenterer over 700 økologiske organisationer, har selv foreslået en målsætning om 20 pct. 

Sybille Kyed, der er landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening er ikke bekendt med, at målet skulle være skærpet.

“Men det ville da være storartet,” siger hun til Økologisk Nu.

Tal fra 2018 viser, at det økologiske areal i EU fyldte 7,5 pct. efter at være steget med 25 pct. mellem 2012 og 2017.

Ifoam har også foreslået, at 20 pct. af fødevarerne i alle offentlige køkkener bør være økologiske, men om dén målsætning bliver en del af udkastet, skriver Farmers Weekly ikke noget om.

Andre dele af biodiversitetsplanen går på at reducere brugen af pesticider med 50 pct. frem mod 2030, og at 10 pct. af det nuværende landbrugsareal skal genskabes som landskab med høj biodiversitet.

Eftersom der på nuværende tidspunkt er tale om et udkast til biodiversitetsplanen, er det ikke givet, at tiltagene og målsætningerne kommer med i den endelige version.

Flere artikler fra samme sektion

Markant nedgang for britisk økologi

På godt ti år er det økologiske areal i Storbritannien faldet med en tredjedel.

28-05-2020 2 minutter Udland

Ny, grøn fødevareplan kan godt forenes med landbrugspolitikken, siger EU-Kommissionen

EU-Kommissionens grønne 'Farm to Fork'-strategi passer til den kommende landbrugspolitik, såfremt politikken opfylder nogle forudsætninger.

28-05-2020 1 minutter EU,   CAP

Dansk EU-politiker ønsker grøn reform af landbrugsstøtten

Økologisk Landsforenings model til en ændring af EU's landbrugsstøtte møder opbakning fra Asger Christensen, der mener, at den gavner klimaet og miljøet.

28-05-2020 2 minutter EU,   CAP