Annonce

Annonce

Mette Frederiksen står på et podie under valgkampen - foran hende er en flok fotografer

Danmarks nye statsminister, Mette Frederiksen (S), kan nu præsentere sit nye ministerhold, der bl.a. giver Danmark en ny minister for miljøområdet og en anden for fødevareområdet. Foto: Thea Wiborg/News Öresund/flickr CC BY 3.0

Miljøet får igen sin egen minister

Danmark får atter en minister for miljøet og en anden for fødevareområdet. Selve Miljø- og Fødevareministeriet forbliver dog samlet.

Artiklen er opdateret kl. 13:54, efter at det blev offentliggjort, at Miljø- og Fødevareministeriet forbliver samlet.

Da Venstre overtog regeringsmagten i 2015 valgte partiet at sammenlægge Miljøministeriet og Fødevareministeriet og gøre Eva Kjer Hansen til ny miljø- og fødevareminister.

Nu er stillingen atter delt mellem to ministre, så der kommer én minister for miljøet og en anden for fødevarerne i den S-ledede regering - men selve ministeriet forbliver samlet som Miljø- og Fødevareministeriet. 

Ny miljøminister er 34-årige Lea Wermelin, som er valgt i Bornholms storkreds og tidligere har været bæredygtighedsordfører for Socialdemokratiet. 55-årige Mogens Jensen bliver ny minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling samt minister for nordisk samarbejde.

Paul Holmbeck, der er politisk direktør i Økologisk Landsforening, ser positivt på, at de to nye ministre forbliver under samme tag.

“Det er positivt, at det ministeriet forbliver samlet, fordi vi i økologien har brug for at samtænke miljø og fødevarer,” siger han. 

Var ministeriet blevet opdelt, ville det blive en udfordring at koordinere arbejdet, der foregår mellem miljø- og fødevareområdet, mener han.

“Skal der udvikles politik mellem to ministerier, er det bare sværere. Det er en central udfordring for alle regeringer rundt om i verden at lave integreret politikudvikling på tværs af ministerier,” siger Paul Holmbeck, der samtidig peger på, at det kan blive en fordel for miljøet, at det får sin egen minister, der kan arbejde ud fra en mere selvstændig platform end før.

Flere artikler fra samme sektion

ØL-formand efter ministermøde: Forventer handling bag ordene

Efter sit møde med den nye fødevareminister ser Per Kølster positivt på det politiske samarbejde. Klima, næringsstoffer og landbrugsstøtte var blandt emnerne.

21-08-2019 3 minutter PolitikØkologisk Landsforening

Solceller på under én pct. af klodens landbrugsareal kan dække verdens elforbrug

Det koster ikke nødvendigvis på udbytterne, hvis der placeres solceller på under 1 pct. af verdens landbrugsareal - til gengæld kan hele vores elforbrug dækkes af solenergi. I teorien.

21-08-2019 4 minutter KlimaForskning

Stort økologisk fællesskab får nu 100 pct. grøn strøm

USA's største sammenslutning af økologer køber udelukkende grøn strøm til deres hovedbygninger. Samtidig er der sået blomster omkring solcellepanelerne for at understøtte biodiversiteten.

21-08-2019 2 minutter KlimaUdlandBiodiversitet