Annonce

Annonce

Lea Wermelin indvier Bisonstien gennem Almindingen

Miljøminister Lea Wermelin (S) fastslår nu, at regeringen arbejder på at forbyde brugen af pesticider på offentlige arealer. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet

Miljøminister fjerner tvivlen: Vi arbejder på et forbud

I sidste uge opstod der tvivl om et løfte fra Socialdemokratiet. Nu melder miljøministeren klart ud.

Regeringen arbejder på at forbyde brugen af pesticider på offentlige arealer. Det fastslår miljøminister Lea Wermelin, efter at der forleden blev sået tvivl om regeringens hensigter på området.

Det skete, fordi hun i et folketingssvar til Venstres Erling Bonnesen ikke talte om et forbud, men derimod en reduktion i brugen af pesticider, hvilket fik regeringens støttepartier til at reagere negativt. 

“Socialdemokratiet mener det samme nu som før valget, og jeg er i gang med at se nærmere på forbuddet mod sprøjtning på offentlige arealer, og hvordan vi konkret kommer i mål med det,” skriver Lea Wermelin imidlertid i en mail til altinget.dk.

Støttepartierne glæder sig over den nye udmelding fra ministeren.

“Det er positivt, for så kan vi også hurtigt komme videre til at diskutere et forbud mod salg til privat brug i haver,” siger Radikale Venstres miljøordfører, Zenia Stampe, til altinget.dk.

Flere artikler fra samme sektion

Det bliver nemmere at være småskalaproducent

Nye regler vil forbedre indtjeningsmulighederne for landets småskalaproducenter med direkte salg af æg og kyllinger .

03-07-2020 2 minutter Æg og fjerkræ

EU-politikere enige om at forlænge CAP'en

Forhandlingerne trækker ud, så politikerne er blevet enige om at forlænge den nuværende CAP - EU's fælles landbrugspolitik - med to år.

01-07-2020 1 minutter CAP,   EU,   Politik,   Tilskud

Fødevareminister: Vi kan godt betale nogle få ører mere for vores kød

Ny rapport fra Københavns Universitet viser, at brug af ansvarlig og afskovningsfri soja kun vil gøre kød- og mejeriprodukter marginalt dyrere end alternativet.

29-06-2020 2 minutter Foder,   Bæredygtighed