Annonce

Annonce

Lea Wermelin indvier Bisonstien gennem Almindingen

Miljøminister Lea Wermelin (S) fastslår nu, at regeringen arbejder på at forbyde brugen af pesticider på offentlige arealer. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet

Miljøminister fjerner tvivlen: Vi arbejder på et forbud

I sidste uge opstod der tvivl om et løfte fra Socialdemokratiet. Nu melder miljøministeren klart ud.

Regeringen arbejder på at forbyde brugen af pesticider på offentlige arealer. Det fastslår miljøminister Lea Wermelin, efter at der forleden blev sået tvivl om regeringens hensigter på området.

Det skete, fordi hun i et folketingssvar til Venstres Erling Bonnesen ikke talte om et forbud, men derimod en reduktion i brugen af pesticider, hvilket fik regeringens støttepartier til at reagere negativt. 

“Socialdemokratiet mener det samme nu som før valget, og jeg er i gang med at se nærmere på forbuddet mod sprøjtning på offentlige arealer, og hvordan vi konkret kommer i mål med det,” skriver Lea Wermelin imidlertid i en mail til altinget.dk.

Støttepartierne glæder sig over den nye udmelding fra ministeren.

“Det er positivt, for så kan vi også hurtigt komme videre til at diskutere et forbud mod salg til privat brug i haver,” siger Radikale Venstres miljøordfører, Zenia Stampe, til altinget.dk.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening flytter hovedsæde

Økologernes interesseorganisation Økologisk Landsforening forlader Åbyhøj ved Aarhus for at flytte til mere tidsvarende lokaler.

24-01-2020 3 minutter Økologisk Landsforening

Ministeren, der indførte Ø-mærket: I starten var jeg inderligt imod det

Det røde Ø har været en ubetinget succes, mener Laurits Tørnæs, der som landbrugsminister var med til at indføre økologimærket for 30 år siden. Oprindeligt var han modstander af idéen.

22-01-2020 8 minutter PolitikØkologisk Landsforening

Kaffebønder opfordres til at blive økologer

En organisation i Tanzania opfordrer kaffebønderne til at omlægge til økologi, fordi det sænker produktionsomkostningerne og øger indtjeningen.

16-01-2020 2 minutter Udland