Annonce

Annonce

Lea Wermelin indvier Bisonstien gennem Almindingen

Miljøminister Lea Wermelin (S) fastslår nu, at regeringen arbejder på at forbyde brugen af pesticider på offentlige arealer. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet

Miljøminister fjerner tvivlen: Vi arbejder på et forbud

I sidste uge opstod der tvivl om et løfte fra Socialdemokratiet. Nu melder miljøministeren klart ud.

Regeringen arbejder på at forbyde brugen af pesticider på offentlige arealer. Det fastslår miljøminister Lea Wermelin, efter at der forleden blev sået tvivl om regeringens hensigter på området.

Det skete, fordi hun i et folketingssvar til Venstres Erling Bonnesen ikke talte om et forbud, men derimod en reduktion i brugen af pesticider, hvilket fik regeringens støttepartier til at reagere negativt. 

“Socialdemokratiet mener det samme nu som før valget, og jeg er i gang med at se nærmere på forbuddet mod sprøjtning på offentlige arealer, og hvordan vi konkret kommer i mål med det,” skriver Lea Wermelin imidlertid i en mail til altinget.dk.

Støttepartierne glæder sig over den nye udmelding fra ministeren.

“Det er positivt, for så kan vi også hurtigt komme videre til at diskutere et forbud mod salg til privat brug i haver,” siger Radikale Venstres miljøordfører, Zenia Stampe, til altinget.dk.

Flere artikler fra samme sektion

Minister vil udbrede statens dyrevelfærdsmærke

Fra næste år skal forbrugerne kunne købe mælk og endnu mere kød udstyret med statens omdiskuterede dyrevelfærdsmærke.

12-09-2019 3 minutter DyrevelfærdPolitikKvægMejeri

Svindelmistænkt polak er kandidat til landbrugspost i EU

Janusz Wojciechowski, der er medlem af det nationalkonservative polske parti Lov og Retfærdighed, er blevet nomineret til posten som EU's næste landbrugskommissær.

10-09-2019 2 minutter EUUdland

Landsby med økologisk bydel er kåret som Årets Landsby

Beboerne i landsbyen Torup har arbejdet med bæredygtige løsninger i 30 år. Det har bl.a. grundlagt økosamfundet Dyssekilde.

09-09-2019 2 minutter Bæredygtighed