Annonce

NOFF_DAN-okt-nov.jpg

Annonce

Okologisk-Inspirationsdag-2021-(A2).png

Annonce

GreenF-september.png
Morten Bødskov på talerstolen i Folketinget i 2013

Morten Bødskov afviser indtil videre at ændre skattereglerne for landbrugsjord, hvor der opstilles solceller. Foto: Peter Leth/flickr/CC 2.0

Minister afviser skatteændring i solcellesag

Flere parter opfordrede i sidste uge skatteministeren til at ændre skattereglerne for solceller på lavbundsjord, men ministeren afviser.

Skatteminister Morten Bødskov (S) bakker ikke umiddelbart op om at ændre beskatningen på lavbundsjord, hvor der placeres solceller.

I en e-mail til AgriWatch skriver han følgende:

"Et indirekte tilskud til specifikke sektorer via lavere beskatning af landbrugsjord vil derimod ikke være hensigtsmæssigt, da jordejerne så ikke længere vil være tilskyndet til at anvende jorden efter bedste økonomiske anvendelse. Det vil i øvrigt også kunne indebære statsstøtte efter EU’s statsstøtteregler."

I sidste uge opfordrede både Landbrug & Fødevarer og energiselskabet Better Energy politikerne til at se på skattereglerne, fordi det giver et skattesmæk, hvis landmanden sætter solceller op på sin landbrugsjord, idet den så kategoriseres som industrijord med højere beskatning.

Det fik Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Venstre til at ville se nærmere på en ændring af skattereglerne for lavbundsjord med solceller, da de anser det som en fordel både for klimaet samt økonomien. På trods af ministerens afvisning mener de stadig, at der bør følges op på idéen.

Flere artikler fra samme sektion

Fugleinfluenza igen på vej til Danmark

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle, og beder fjerkræejere om at have ekstra fokus på smittebeskyttelse.

22-10-2021 3 minutter Æg og fjerkræ

Kok serverede blomkålsstænger til kødglade mænd: »Det er stadig den ret, de snakker om«

Kok Torben Kiel Hviid ser med bekymring på det, han betegner som dalende kvalitet af vores mad samt overforbruget af kød og råvarer fløjet hertil fra fjerne dele af verden. Som ejer af øko-cateren Groft prioriterer han at bruge grønt i sæson, små mængder kød og råvarer uden tilsætningsstoffer.

22-10-2021 13 minutter Gastronomi,   Forbrug,   Bæredygtighed

Stigende tendens til fjerpilning i økologiske etagesystemer skal stoppes

KRONIK: De seneste tre til fem år er der i økologien set en stigende forekomst af fjerpilning i høneflokkene, herunder også i de populære etagesystemer. Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil sammen med producenterne finde veje til at forebygge det allerede i opstartsperioden.

21-10-2021 3 minutter Kronik,   Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd