Annonce

Annonce

Illustration af et juletræ

Den 'vilde' julekalender kan fra den 1. december følges på www.dkvild.dk og Miljøministeriets Facebook- og Instagramprofil. Kilde: Miljøministeriet

Ministerium lancerer en vild julekalender

Miljøministeriet lancerer 1. december en julekalender med 24 fantastiske fortællinger om alt fra padder og præstebiller til Danmarks vildeste naturforvalter.

Af Ekstern skribent
26. november 2021, 11:45
Læsetid: 3 minutter

Dette er en pressemeddelelse. Den er ikke journalistisk bearbejdet af redaktionen.

Den kommende måneds dosmerseddel rimer for mange på risengrød og rødkål. Men vi må ikke glemme, at tusindvis af arter er i tilbagegang eller i risiko for at forsvinde herhjemme. Derfor lancerer Miljøministeriet en julekalender, der sætter spot på den vilde natur, og hvordan alle kan bidrage til at gøre Danmarks natur vildere og rigere.

"Selvom naturen er presset, er den gode julenyhed, at det ikke er for sent at gøre noget, hvis vi alle hjælper til. I starten af året opfordrede jeg derfor landets 98 kommuner til at tilmelde sig en dyst om at blive Danmarks vildeste kommune for på den måde at medvirke til at skabe mere plads til vild natur i Danmark. Så hvad er mere oplagt end at lancere en vild julekalender i slutningen af året med fortællinger om kriblende insekter og slyngende planter. Med julekalenderen ønsker jeg at øge kendskabet til, hvordan alle kan være med til at give den trængte natur en hjælpende hånd og måske få en eller indtil flere aha-oplevelser om vores fælles natur," siger miljøminister Lea Wermelin (S).

Følg og vind

Den 'vilde' julekalender kan fra den 1. december følges på www.dkvild.dk og Miljøministeriets Facebook- og Instagramprofil. Vil du have besked, så snart du kan åbne en ny låge, kan du registrere dig på www.dkvild.dk/julekalender til og med den 30. november.

I forbindelse med den vilde julekalender er der mulighed for at deltage i lodtrækningen om vilde hjemmehørende frø, så du kan få mere natur, der hvor du bor.

Hele 92 kommuner er med i dysten om at blive Danmarks vildeste kommune og arbejder i øjeblikket med at skabe mere plads til naturen. De 92 dystende kommuner har alle fået tilsendt den vilde julekalender, så i nogle kommuner er det også muligt at følge julekalenderen på kommunernes vilde hjemmesider.

Bag julekalenderens låger får danskerne fornøjelsen af at nyde biolog og illustrator Brian Dall Schyths tegninger af dyr og natur tilsat et strejf af jul. Julekalenderens første låge åbnes den 1. december 2021, men på www.dkvild.dk/snigpremiere er det allerede nu muligt at se og downloade tegninger til redaktionel omtale.

Flere artikler fra samme sektion

Støttepartier vil have stoppet, at statslige midler går til at fremme kødforbruget

Der skal ikke længere bruges offentlige midler på at markedsføre animalske fødevarer gennem landbrugets fonde, hvis det står til regeringens støttepartier.

19-01-2022 2 minutter Politik,   Forbrug

Forskere går i rette med benægtere: Biodiversiteten ér i krise

Et nyt studie har beregnet, at den 6. masseudryddelse sandsynligvis er påbegyndt og er forårsaget af mennesket. Forskerne påviser også, hvordan skeptikere i årevis har forsøgt at skabe tvivl om, hvorvidt der overhovedet ér en biodiversitetskrise.

19-01-2022 5 minutter Biodiversitet,   Forskning

Rasmus Prehn afviser obligatorisk klimamærke

Regeringen undersøger mulighederne for et frivilligt klimamærke på fødevarer, men udelukker, at det kan blive obligatorisk.

19-01-2022 2 minutter Forbrug,   Politik,   Klima