Annonce

Annonce

Klimaminister Lars Chr. Lilleholt ses omgivet af mænd i jakkesæt

Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) (t.h.) mener, at en ny forskningspulje kan hjælpe med at finde klimaløsninger i landbruget. Foto: MissionInnovation/flickr

Nu åbner pulje, der skal finde klimaløsninger i landbruget

90 mio. kr. er der nu at uddele til forskningsprojekter, som kan gøre landbruget mere klimavenligt.

Der skal forskes i teknologiske løsninger, som kan gøre landbruget mere klimavenligt, og i den forbindelse åbnes der nu for en ny forskningspulje på 90 mio. kr. 

“Vi har ikke de banebrydende løsninger i dag. Hvor energisektoren har vindmøllen, og hvor transportsektoren har elbilen, så har landbruget ikke nogen gode, ligefremme løsninger. Som de første sætter denne regering nu for alvor fokus på forskning i klima og landbrug, så vi kan finde de rigtige løsninger og få et endnu mere klimavenligt landbrug,” siger energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.

Forskningen skal fokusere på tre hovedområder:

  • Jordsystem og arealanvendelse
  • Den klimavenlige gård - husdyr, stald og gyllelager
  • Fremtidens produktion af fødevarer og bidrag til bioenergiløsninger og biomaterialer.

Som led i EU’s klimapolitik skal Danmark frem mod 2030 reducere udledningen af drivhusgasser i den såkaldte ikke-kvotebelagte sektor, heriblandt landbruget, med 39 pct. i forhold til 2005. Derudover har Danmark en målsætning om at være CO2-neutral i 2050.

Landbruget står for ca. 21 pct. af Danmarks samlede drivhusgasudledninger og for ca. 30 pct. af udledningerne i den ikke-kvotebelagte sektor, der også inkluderer boligområdet og transportsektoren.

Flere artikler fra samme sektion

ØL-formand efter ministermøde: Forventer handling bag ordene

Efter sit møde med den nye fødevareminister ser Per Kølster positivt på det politiske samarbejde. Klima, næringsstoffer og landbrugsstøtte var blandt emnerne.

21-08-2019 3 minutter PolitikØkologisk Landsforening

Solceller på under én pct. af klodens landbrugsareal kan dække verdens elforbrug

Det koster ikke nødvendigvis på udbytterne, hvis der placeres solceller på under 1 pct. af verdens landbrugsareal - til gengæld kan hele vores elforbrug dækkes af solenergi. I teorien.

21-08-2019 4 minutter KlimaForskning

Stort økologisk fællesskab får nu 100 pct. grøn strøm

USA's største sammenslutning af økologer køber udelukkende grøn strøm til deres hovedbygninger. Samtidig er der sået blomster omkring solcellepanelerne for at understøtte biodiversiteten.

21-08-2019 2 minutter KlimaUdlandBiodiversitet