Annonce

Klimaminister Lars Chr. Lilleholt ses omgivet af mænd i jakkesæt

Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) (t.h.) mener, at en ny forskningspulje kan hjælpe med at finde klimaløsninger i landbruget. Foto: MissionInnovation/flickr

Nu åbner pulje, der skal finde klimaløsninger i landbruget

90 mio. kr. er der nu at uddele til forskningsprojekter, som kan gøre landbruget mere klimavenligt.

Der skal forskes i teknologiske løsninger, som kan gøre landbruget mere klimavenligt, og i den forbindelse åbnes der nu for en ny forskningspulje på 90 mio. kr. 

“Vi har ikke de banebrydende løsninger i dag. Hvor energisektoren har vindmøllen, og hvor transportsektoren har elbilen, så har landbruget ikke nogen gode, ligefremme løsninger. Som de første sætter denne regering nu for alvor fokus på forskning i klima og landbrug, så vi kan finde de rigtige løsninger og få et endnu mere klimavenligt landbrug,” siger energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.

Forskningen skal fokusere på tre hovedområder:

  • Jordsystem og arealanvendelse
  • Den klimavenlige gård - husdyr, stald og gyllelager
  • Fremtidens produktion af fødevarer og bidrag til bioenergiløsninger og biomaterialer.

Som led i EU’s klimapolitik skal Danmark frem mod 2030 reducere udledningen af drivhusgasser i den såkaldte ikke-kvotebelagte sektor, heriblandt landbruget, med 39 pct. i forhold til 2005. Derudover har Danmark en målsætning om at være CO2-neutral i 2050.

Landbruget står for ca. 21 pct. af Danmarks samlede drivhusgasudledninger og for ca. 30 pct. af udledningerne i den ikke-kvotebelagte sektor, der også inkluderer boligområdet og transportsektoren.

Flere artikler fra samme sektion

Regeringen afviser ny målsætning for økologien

ØL's målsætning om 30 pct. økologi i 2030 er "urealistisk", mener Det Konservative Folkeparti. Liberal Alliance ønsker, at markedskræfterne - ikke politikerne - afgør målet.

24-05-2019 4 minutter Valg 2019PolitikØkologisk Landsforening

EU-kandidater vil gøre grøn mad billigere, men store partier er imod

EP-VALG: Flere EU-spidskandidater vil have sænket momsen på miljøvenlige varer. Socialdemokratiet, Venstre og Konservative er imod.

24-05-2019 5 minutter EUValg 2019

Over halvdelen af maden i offentlige køkkener skal være økologisk, mener politisk flertal

Et flertal på tværs af fløjene ønsker en national målsætning om mindst 60 pct. økologi i offentlige køkkener.

24-05-2019 3 minutter Valg 2019Det Økologiske SpisemærkePolitik