Annonce

Annonce

Annonce

Billede viser den nye øko-hjemmeside

En ny hjemmeside om økologi kan inddrages i undervisningen på landets gymnasier. Skærmdump: Landbrug & Fødevarer

Økologien banker på døren til landets gymnasier

En ny hjemmeside skal hjælpe elever på landets gymnasier med at lære mere om, hvad økologi egentlig går ud på.

Økologien er i fremgang verden over, men hvad går økologisk landbrug egentlig ud på?

Det og mange andre spørgsmål om økologi ønsker Landbrug & Fødevarers (L&F)  afdeling for økologi at give landets elever større indsigt i, og derfor har organisationen nu lanceret hjemmesiden www.oekologiforgymnasiet.dk til gymnasieelever. Det oplyser L&F i en pressemeddelelse.

”Med sitet vil vi gerne give gymnasieelever over hele landet mulighed for at tilegne sig viden om økologisk landbrugsproduktion og produktionens samspil med af nogle af de store, aktuelle samfundsdagsordener som fx klima, bæredygtig udvikling og den globale fødevareforsyning,” siger Kirsten Lund Jensen, der er økologichef hos L&F.

Materialet er inddelt efter fagene biologi, naturgeografi og samfundsfag og kan bruges som supplerende stof til fagenes kernestof. Ud over produktionsmetoderne er der nemlig også viden om økologiens regler, principper, biologiske, naturgeografisk og samfundsmæssige mekanismer og problemstillinger.

Krydret med cases

Eksempelvis er et af temaerne biologifaget 'økologi og biodiversitet', mens et i naturgeografi er 'økologi og klima' og i samfundsfag 'den økologiske forbruger'.

"Materialet skal give eleverne mulighed for at forstå økologiens grundlæggende præmisser, og samspillet mellem økologi og biologiske processer samtidig med at materialet giver eleverne konkret viden om de økologiske produktionsregler," siger Kirsten Lund Jensen. 

Teksterne er krydret med cases, hvor økologiske landmænd fortæller, hvordan de praktiserer og forvalter den økologiske produktion i forbindelse med det givne tema, og hvert kapitel efterfølges af en quiz.

Materialet er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug. Det er udarbejdet af L&F's afdeling for økologi i samarbejde med det landbrugsfaglige videnscenter Seges.

Flere artikler fra samme sektion

Crowdfunding blev ingen genvej til øget vækst for selskab bag økologiske måltidskasser

Simple Feast dropper crowdfunding som middel til at sikre yderligere kapital til selskabets ambitiøse vækstplaner.

16-07-2021 2 minutter finansiering

Tyrekalve skal have en økologisk fremtid

Forskere ved Aarhus Universitet vil udvikle to koncepter for kalve- og ungdyrkød fra den økologiske mælkeproduktion. Koncepterne er baseret på græs, og det hele begynder med kalve, der får masser af mælk hos ammetanter.

16-07-2021 4 minutter

Designergødninger testes i marken

Nye teknologier gør det muligt at raffinere kløvergræs og designe økologiske gødninger med forskelligt indhold af næringsstoffer, bl.a. svovlsur ammoniak. Det kan være en vej til et mere klimavenligt økologisk landbrug.

16-07-2021 3 minutter Næringsstoffer,   Planteavl,   Forskning