Annonce

Annonce

Billede viser den nye øko-hjemmeside

En ny hjemmeside om økologi kan inddrages i undervisningen på landets gymnasier. Skærmdump: Landbrug & Fødevarer

Økologien banker på døren til landets gymnasier

En ny hjemmeside skal hjælpe elever på landets gymnasier med at lære mere om, hvad økologi egentlig går ud på.

Økologien er i fremgang verden over, men hvad går økologisk landbrug egentlig ud på?

Det og mange andre spørgsmål om økologi ønsker Landbrug & Fødevarers (L&F)  afdeling for økologi at give landets elever større indsigt i, og derfor har organisationen nu lanceret hjemmesiden www.oekologiforgymnasiet.dk til gymnasieelever. Det oplyser L&F i en pressemeddelelse.

”Med sitet vil vi gerne give gymnasieelever over hele landet mulighed for at tilegne sig viden om økologisk landbrugsproduktion og produktionens samspil med af nogle af de store, aktuelle samfundsdagsordener som fx klima, bæredygtig udvikling og den globale fødevareforsyning,” siger Kirsten Lund Jensen, der er økologichef hos L&F.

Materialet er inddelt efter fagene biologi, naturgeografi og samfundsfag og kan bruges som supplerende stof til fagenes kernestof. Ud over produktionsmetoderne er der nemlig også viden om økologiens regler, principper, biologiske, naturgeografisk og samfundsmæssige mekanismer og problemstillinger.

Krydret med cases

Eksempelvis er et af temaerne biologifaget ‘økologi og biodiversitet’, mens et i naturgeografi er ‘økologi og klima’ og i samfundsfag ‘den økologiske forbruger’.

“Materialet skal give eleverne mulighed for at forstå økologiens grundlæggende præmisser, og samspillet mellem økologi og biologiske processer samtidig med at materialet giver eleverne konkret viden om de økologiske produktionsregler,” siger Kirsten Lund Jensen. 

Teksterne er krydret med cases, hvor økologiske landmænd fortæller, hvordan de praktiserer og forvalter den økologiske produktion i forbindelse med det givne tema, og hvert kapitel efterfølges af en quiz.

Materialet er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug. Det er udarbejdet af L&F’s afdeling for økologi i samarbejde med det landbrugsfaglige videnscenter Seges.

Flere artikler fra samme sektion

Drikkevandet er under pres – det økologiske landbrug har en løsning

"Vi foreslår, at alle landbrug i de kritiske drikkevandsarealer tilbydes et økologisk omlægningstjek,” siger Paul Holmbeck, politisk direktør i Økologisk Landsforening.

09-12-2019 2 minutter PesticiderOmlægningØkologisk Landsforening

EU forbyder to farlige sprøjtemidler

Trods et nyt EU-forbud kan forbrugerne stadig købe konventionelle varer med de bandlyste pesticider.

09-12-2019 3 minutter PesticiderEUPolitik

Finansloven giver milliarder til klima- og naturindsats i landbruget

Landmænd skal kompenseres for at udtage lavbundsjord, og en fond skal finansiere skovrejsning.

03-12-2019 2 minutter KlimaPolitik