Annonce

Annonce

Billede viser den nye øko-hjemmeside

En ny hjemmeside om økologi kan inddrages i undervisningen på landets gymnasier. Skærmdump: Landbrug & Fødevarer

Økologien banker på døren til landets gymnasier

En ny hjemmeside skal hjælpe elever på landets gymnasier med at lære mere om, hvad økologi egentlig går ud på.

Økologien er i fremgang verden over, men hvad går økologisk landbrug egentlig ud på?

Det og mange andre spørgsmål om økologi ønsker Landbrug & Fødevarers (L&F)  afdeling for økologi at give landets elever større indsigt i, og derfor har organisationen nu lanceret hjemmesiden www.oekologiforgymnasiet.dk til gymnasieelever. Det oplyser L&F i en pressemeddelelse.

”Med sitet vil vi gerne give gymnasieelever over hele landet mulighed for at tilegne sig viden om økologisk landbrugsproduktion og produktionens samspil med af nogle af de store, aktuelle samfundsdagsordener som fx klima, bæredygtig udvikling og den globale fødevareforsyning,” siger Kirsten Lund Jensen, der er økologichef hos L&F.

Materialet er inddelt efter fagene biologi, naturgeografi og samfundsfag og kan bruges som supplerende stof til fagenes kernestof. Ud over produktionsmetoderne er der nemlig også viden om økologiens regler, principper, biologiske, naturgeografisk og samfundsmæssige mekanismer og problemstillinger.

Krydret med cases

Eksempelvis er et af temaerne biologifaget ‘økologi og biodiversitet’, mens et i naturgeografi er ‘økologi og klima’ og i samfundsfag ‘den økologiske forbruger’.

“Materialet skal give eleverne mulighed for at forstå økologiens grundlæggende præmisser, og samspillet mellem økologi og biologiske processer samtidig med at materialet giver eleverne konkret viden om de økologiske produktionsregler,” siger Kirsten Lund Jensen. 

Teksterne er krydret med cases, hvor økologiske landmænd fortæller, hvordan de praktiserer og forvalter den økologiske produktion i forbindelse med det givne tema, og hvert kapitel efterfølges af en quiz.

Materialet er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug. Det er udarbejdet af L&F’s afdeling for økologi i samarbejde med det landbrugsfaglige videnscenter Seges.

Annonce

Flere artikler fra samme sektion

Det bliver nemmere at være småskalaproducent

Nye regler vil forbedre indtjeningsmulighederne for landets småskalaproducenter med direkte salg af æg og kyllinger .

03-07-2020 2 minutter Æg og fjerkræ

EU-politikere enige om at forlænge CAP'en

Forhandlingerne trækker ud, så politikerne er blevet enige om at forlænge den nuværende CAP - EU's fælles landbrugspolitik - med to år.

01-07-2020 1 minutter CAP,   EU,   Politik,   Tilskud

Fødevareminister: Vi kan godt betale nogle få ører mere for vores kød

Ny rapport fra Københavns Universitet viser, at brug af ansvarlig og afskovningsfri soja kun vil gøre kød- og mejeriprodukter marginalt dyrere end alternativet.

29-06-2020 2 minutter Foder,   Bæredygtighed