Annonce

Annonce

En broget so ligger med sine smågrise under træers skygge

Der bliver ikke en ny dyrevelfærdslov alligevel på denne side af valget. Arkivfoto: Jakob Brandt

Ny dyrevelfærdslov er smidt i skraldespanden

Der tegnede sig et flertal til en ny og forenklet dyrevelfærdslov, men nu er lovforslaget kasseret.

Der bliver ikke en ny, forenklet udgave af dyrevelfærdsloven alligevel. Regeringen havde ellers fremsat sit forslag tidligere på året, og selvom der ikke oprindeligt var flertal for udkastet, tegnede der sig et flertal efter forslagets førstebehandling og en ændring i formuleringen.

Dansk Folkeparti mente, at der i udkastet manglede en konkret formulering om, at dyr er levende væsener, og efter at miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) gik med til ændringen, åbnede støttepartiet for at stemme for forslaget. 

Så langt nåede det dog aldrig. Forslaget er faldet bort og skal fremsættes på ny efter valget, hvis partierne fortsat ønsker at ændre dyrevelfærdsloven, skriver altinget.dk. Reglerne er nemlig sådan, at forslag bortfalder, når der udskrives valg. 

Forslaget skulle forenkle den nuværende dyrevelfærdslov ved at reducere antallet af love til én og næsten halvere antallet af bekendtgørelser.

Kritik fra andre organisationer

Forslaget mødte desuden modstand fra Dyrenes Beskyttelse, Økologisk Landsforening og Den Danske Dyrlægeforening, fordi det gav landbrugets organisationer fortrinsret til at blive hørt, hvis det skulle komme på tale at indføre nye regler, der kan have indgribende betydning for erhvervet.

Kritikerne mener, at også dyrevelfærdsorganisationer bør høres i samme fase af processen.

“Selvfølgelig skal alle organisationer hele vejen rundt høres på lige fod med landbrugsorganisationerne. Vi vil jo gerne arbejde sammen med Dyrenes Beskyttelse om dyrevelfærden,” sagde Økologisk Landsforenings landbrugspolitiske chef, Sybille Kyed.

Flere artikler fra samme sektion

ØL-formand efter ministermøde: Forventer handling bag ordene

Efter sit møde med den nye fødevareminister ser Per Kølster positivt på det politiske samarbejde. Klima, næringsstoffer og landbrugsstøtte var blandt emnerne.

21-08-2019 3 minutter PolitikØkologisk Landsforening

Solceller på under én pct. af klodens landbrugsareal kan dække verdens elforbrug

Det koster ikke nødvendigvis på udbytterne, hvis der placeres solceller på under 1 pct. af verdens landbrugsareal - til gengæld kan hele vores elforbrug dækkes af solenergi. I teorien.

21-08-2019 4 minutter KlimaForskning

Stort økologisk fællesskab får nu 100 pct. grøn strøm

USA's største sammenslutning af økologer køber udelukkende grøn strøm til deres hovedbygninger. Samtidig er der sået blomster omkring solcellepanelerne for at understøtte biodiversiteten.

21-08-2019 2 minutter KlimaUdlandBiodiversitet