Annonce

En broget so ligger med sine smågrise under træers skygge

Der bliver ikke en ny dyrevelfærdslov alligevel på denne side af valget. Arkivfoto: Jakob Brandt

Ny dyrevelfærdslov er smidt i skraldespanden

Der tegnede sig et flertal til en ny og forenklet dyrevelfærdslov, men nu er lovforslaget kasseret.

Der bliver ikke en ny, forenklet udgave af dyrevelfærdsloven alligevel. Regeringen havde ellers fremsat sit forslag tidligere på året, og selvom der ikke oprindeligt var flertal for udkastet, tegnede der sig et flertal efter forslagets førstebehandling og en ændring i formuleringen.

Dansk Folkeparti mente, at der i udkastet manglede en konkret formulering om, at dyr er levende væsener, og efter at miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) gik med til ændringen, åbnede støttepartiet for at stemme for forslaget. 

Så langt nåede det dog aldrig. Forslaget er faldet bort og skal fremsættes på ny efter valget, hvis partierne fortsat ønsker at ændre dyrevelfærdsloven, skriver altinget.dk. Reglerne er nemlig sådan, at forslag bortfalder, når der udskrives valg. 

Forslaget skulle forenkle den nuværende dyrevelfærdslov ved at reducere antallet af love til én og næsten halvere antallet af bekendtgørelser.

Kritik fra andre organisationer

Forslaget mødte desuden modstand fra Dyrenes Beskyttelse, Økologisk Landsforening og Den Danske Dyrlægeforening, fordi det gav landbrugets organisationer fortrinsret til at blive hørt, hvis det skulle komme på tale at indføre nye regler, der kan have indgribende betydning for erhvervet.

Kritikerne mener, at også dyrevelfærdsorganisationer bør høres i samme fase af processen.

“Selvfølgelig skal alle organisationer hele vejen rundt høres på lige fod med landbrugsorganisationerne. Vi vil jo gerne arbejde sammen med Dyrenes Beskyttelse om dyrevelfærden,” sagde Økologisk Landsforenings landbrugspolitiske chef, Sybille Kyed.

Flere artikler fra samme sektion

Regeringen afviser ny målsætning for økologien

ØL's målsætning om 30 pct. økologi i 2030 er "urealistisk", mener Det Konservative Folkeparti. Liberal Alliance ønsker, at markedskræfterne - ikke politikerne - afgør målet.

24-05-2019 4 minutter Valg 2019PolitikØkologisk Landsforening

EU-kandidater vil gøre grøn mad billigere, men store partier er imod

EP-VALG: Flere EU-spidskandidater vil have sænket momsen på miljøvenlige varer. Socialdemokratiet, Venstre og Konservative er imod.

24-05-2019 5 minutter EUValg 2019

Over halvdelen af maden i offentlige køkkener skal være økologisk, mener politisk flertal

Et flertal på tværs af fløjene ønsker en national målsætning om mindst 60 pct. økologi i offentlige køkkener.

24-05-2019 3 minutter Valg 2019Det Økologiske SpisemærkePolitik