Annonce

Annonce

Træer og en sø

En gruppe biologer har stiftet tænketanken Vild, der vil sætte naturen højere op på den politiske dagsorden. Foto: Colourbox

Ny tænketank vil sætte gang i debatten om natur og biodiversitet

Der er for meget fokus på klima og for lidt på naturen. Det vil en gruppe forskere ændre på.

Tre biologer vil oplyse danskerne om naturen og biodiversitet og har derfor stiftet tænketanken Vild. De tre stiftere mener, at der er for meget fokus på klima i den politiske debat, mens naturen og biodiversiteten i naturen omkring os lider, skriver Altinget. 

"Der mangler en stemme, som kan løfte spørgsmålet om, hvad der skal til for at hjælpe naturen og biodiversiteten. Fokus på miljø og klima redder ikke naturen og den pressede biodiversitet," siger biolog og forskningsassistent på Naturhistorisk Museum Lars Brøndum til Altinget.

Han mener, at biodiversitet og natur skal fylde mere i den offentlige debat, både i befolkningen, men også blandt politikere og dem som træffer beslutningerne.

"Debatten bliver hurtigt for flad og ligegyldig – derfor vil vi være med til at højne niveauet," forklarer han, og nævner blandt andet, at 40 procent af arterne i Danmark er på den såkaldte rødliste over arter, som er i risiko for udryddelse.

Tænketankens stiftere er foruden Lars Brøndum, Andrea Oddershede, biolog og specialkonsulent i Landbrug og Fødevarers Videnscenter Seges, og Tobias Sandfeld, biolog og ph.d.-studerende ved institut for Bioscience ved Aarhus Universitet.

Flere artikler fra samme sektion

EU-Kommissionen trækkes i retten for løftebrud på dyrevelfærdsområdet

Et borgerinitiativ, som skulle bringe landbrugets dyr ud af burene så længe ud til at blive hørt af EU-Kommissionen. Nu har en gruppe dyreforkæmpere imidlertid lagt sag an mod kommissionen og anklaget den for at bryde sit løfte om at udfase og forbyde bure i landbruget.

19-04-2024 3 minutter EU,   Dyrevelfærd

Folketinget øremærker flere millioner til økologi

Et politisk flertal har netop fordelt ca. fem mia. kr. til indsatser for natur, klima og havmiljø - heriblandt er flere millioner øremærket økologien.

15-04-2024 3 minutter Politik

Regeringen anerkender, at der mangler viden om, hvordan klimamiddel i foderet påvirker dyrevelfærden

Forskere er uenige om risikoen for dyrevelfærden ved at tilsætte Bovaer i foderet, men der er enighed om, at det faktisk ikke er undersøgt. Regeringen har anerkendt den manglende viden, viser et dokument sendt til EU. Alligevel vil regeringen stadig bruge 700 mio. kr. på Bovaer.

11-04-2024 5 minutter Dyrevelfærd,   Klima,   Politik,   Kvæg