Annonce

Annonce

Annonce

Jens Peter Hermansen, der her ses i forbindelse med konkurrencen for studerende 'I gang for 1 million', opfordrer alle unge til at komme forbi ØL's stand på LandboUngdoms årsmøde. Arkivfoto: Joachim Kjeldsen

Økologer efterlyser besøg fra de unge

Økologisk Landsforening opfordrer alle unge til at komme forbi foreningens stand til LandboUngdoms årsmøde - uanset om man er økolog eller ej.

Når LandboUngdom holder årsmøde i Herning sidst i marts vil Økologisk Landsforening (ØL) være til stede med en stand. Og foreningen vil meget gerne have besøg fra de unge, uanset om de ønsker at være økologiske eller konventionelle producenter.

"Er man konventionel planteavler, er det jo også interessant at se, hvordan økologen griber noget an. Det er det samme, hvis man er konventionel mælkeproducent. Det er almindelig faglig interesse," siger Jens Peter Hermansen, der er økologikonsulent i ØL.

ØL ønsker både at formidle økologien og lave aftaler med de lokalforeninger, som er interesserede i økologiske arrangementer. Og mulighederne er mange; det kan være markvandringer, staldbesøg, snak om generationsskifte, hvordan man får mere natur på bedriften, dyrker skovlandbrug, laver klimahandlingsplaner eller får afsat sine varer, fortæller Jens Peter Hermansen.

"Over 10 pct. af landbrugsejendommene drives nu økologisk; der skal jo ske et generationsskifte på et tidspunkt, og der skal ansættes landbrugsmedarbejdere og driftsledere, og så er der en almindelig faglig interesse i at opleve, hvad der sker i denne del af landbruget," siger han og opfordrer derfor alle til at kigge forbi ØL's stand, hvor en repræsentant for foreningen vil være til stede med et udpluk af foreningens inspirationsmateriale.

Årsmødet finder sted på Agroskolen, Hammerum Hovedgade 7 i Herning lørdag den 28. marts kl. 9.30. På årsmødet skal deltagerne give input til, hvordan LandboUngdom kan arbejde med FN's verdensmål, og så skal foreningen vælge ny formand samt repræsentanter til ledelsen og udvalg.

Flere artikler fra samme sektion

Thise Mejeri vil låne penge til at beskytte "Jordens lunger"

Som led i ambitionen om at udfase brugen af soja i foderet, beder Thise Mejeri om et crowdfundinglån på en mio. kr.

12-04-2021 5 minutter Klima,   Mejeriproduktion

Økologiske grise får sjældent antibiotika

Forbruget af antibiotika til økologiske fravænningsgrise er meget lavt og udgør 6,2 pct. af forbruget i den konventionelle smågriseproduktion, viser nye data.

11-04-2021 4 minutter Foder,   Svineproduktion,   Dyrevelfærd

Danmarks største landbrugsmesse har fundet ny dato

Agromek skulle oprindeligt være afholdt i oktober sidste år, så blev messen skubbet til januar i år, og nu er en ny dato fastlagt i 2022.

09-04-2021 2 minutter Messer