Annonce

Annonce

.

Økologer skal styrke andelsvirksomheder i Uganda

Civilsamfund i Udvikling har bevilget tre mio. kr. til Økologisk Landsforening til videreudvikling af 20 andelsvirksomheder i Uganda med i alt 3.000 medlemmer.

Gennem snart 10 år har Økologisk Landsforening arbejdet med landbrugsudvikling i Uganda med fokus på lokale ressourcer og højere fødevareforsyningssikkerhed.

Arbejdet tager udgangspunkt i en model, der kaldes Family Farmer Learning Groups (FFLG), som bygger på, at de deltagende landmænd lærer af hinandens erfaringer og gode råd frem for af eksperter. 

Nu bliver fokus i Økologisk Landsforenings udviklingsarbejde i samarbejde med den lokale organisation SATNET rettet mod de mange familielandbrug og FFLG’ers markedsadgang. Foreningen har netop modtaget en bevilling på godt tre millioner kroner fra Civilsamfund i Udvikling (Cisu).

Står over for flere udfordringer

Det nye projekt skal være med til at konsolidere disse andelsvirksomheder og styrke medlemmernes markedsadgang, fortalervirksomhed og civilsamfundorganisering, siger Per Rasmussen, international konsulent i Økologisk Landsforening. 

- Vi har tidligere bidraget til etableringen af 20 andelsvirksomheder med cirka 3.000 medlemmer fra 100 FFLG’er i det vestlige Uganda, siger han.

Projektet bidrager til løsningen af en række af de udfordringer, som de 20 økologiske andelsvirksomheder står over for med hensyn til infrastruktur (veje, strøm og vand), adgang til låne- og investeringsmidler og til regionale, nationale og internationale markeder for særligt kaffe, kakao, vanilje og majs.

I det seneste halve år har Økologisk Landsforening igangsat nye udviklingsprojekter i henholdsvis Bhutan, Zimbabwe, Tanzania og Uganda til i alt syv millioner kroner.

Flere artikler fra samme sektion

Folketinget øremærker flere millioner til økologi

Et politisk flertal har netop fordelt ca. fem mia. kr. til indsatser for natur, klima og havmiljø - heriblandt er flere millioner øremærket økologien.

15-04-2024 3 minutter Politik

Regeringen anerkender, at der mangler viden om, hvordan klimamiddel i foderet påvirker dyrevelfærden

Forskere er uenige om risikoen for dyrevelfærden ved at tilsætte Bovaer i foderet, men der er enighed om, at det faktisk ikke er undersøgt. Regeringen har anerkendt den manglende viden, viser et dokument sendt til EU. Alligevel vil regeringen stadig bruge 700 mio. kr. på Bovaer.

11-04-2024 5 minutter Dyrevelfærd,   Klima,   Politik,   Kvæg

Økologisk Landsforening udsætter drøftelse af NGT-planter til 2025

Økologisk Landsforenings repræsentantskab havde egentlig vedtaget en holdning til NGT i økologien, men det har en afstemning på foreningens generalforsamling ændret på.

04-04-2024 3 minutter Økologisk Landsforening,   Planteavl,   GMO og NGT