Annonce

Annonce

.

Økologer skal styrke andelsvirksomheder i Uganda

Civilsamfund i Udvikling har bevilget tre mio. kr. til Økologisk Landsforening til videreudvikling af 20 andelsvirksomheder i Uganda med i alt 3.000 medlemmer.

Gennem snart 10 år har Økologisk Landsforening arbejdet med landbrugsudvikling i Uganda med fokus på lokale ressourcer og højere fødevareforsyningssikkerhed.

Arbejdet tager udgangspunkt i en model, der kaldes Family Farmer Learning Groups (FFLG), som bygger på, at de deltagende landmænd lærer af hinandens erfaringer og gode råd frem for af eksperter. 

Nu bliver fokus i Økologisk Landsforenings udviklingsarbejde i samarbejde med den lokale organisation SATNET rettet mod de mange familielandbrug og FFLG’ers markedsadgang. Foreningen har netop modtaget en bevilling på godt tre millioner kroner fra Civilsamfund i Udvikling (Cisu).

Står over for flere udfordringer

Det nye projekt skal være med til at konsolidere disse andelsvirksomheder og styrke medlemmernes markedsadgang, fortalervirksomhed og civilsamfundorganisering, siger Per Rasmussen, international konsulent i Økologisk Landsforening. 

- Vi har tidligere bidraget til etableringen af 20 andelsvirksomheder med cirka 3.000 medlemmer fra 100 FFLG’er i det vestlige Uganda, siger han.

Projektet bidrager til løsningen af en række af de udfordringer, som de 20 økologiske andelsvirksomheder står over for med hensyn til infrastruktur (veje, strøm og vand), adgang til låne- og investeringsmidler og til regionale, nationale og internationale markeder for særligt kaffe, kakao, vanilje og majs.

I det seneste halve år har Økologisk Landsforening igangsat nye udviklingsprojekter i henholdsvis Bhutan, Zimbabwe, Tanzania og Uganda til i alt syv millioner kroner.

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer