Annonce

Annonce

.

Økologer skal styrke andelsvirksomheder i Uganda

Civilsamfund i Udvikling har bevilget tre mio. kr. til Økologisk Landsforening til videreudvikling af 20 andelsvirksomheder i Uganda med i alt 3.000 medlemmer.

Gennem snart 10 år har Økologisk Landsforening arbejdet med landbrugsudvikling i Uganda med fokus på lokale ressourcer og højere fødevareforsyningssikkerhed.

Arbejdet tager udgangspunkt i en model, der kaldes Family Farmer Learning Groups (FFLG), som bygger på, at de deltagende landmænd lærer af hinandens erfaringer og gode råd frem for af eksperter. 

Nu bliver fokus i Økologisk Landsforenings udviklingsarbejde i samarbejde med den lokale organisation SATNET rettet mod de mange familielandbrug og FFLG’ers markedsadgang. Foreningen har netop modtaget en bevilling på godt tre millioner kroner fra Civilsamfund i Udvikling (Cisu).

Står over for flere udfordringer

Det nye projekt skal være med til at konsolidere disse andelsvirksomheder og styrke medlemmernes markedsadgang, fortalervirksomhed og civilsamfundorganisering, siger Per Rasmussen, international konsulent i Økologisk Landsforening. 

- Vi har tidligere bidraget til etableringen af 20 andelsvirksomheder med cirka 3.000 medlemmer fra 100 FFLG’er i det vestlige Uganda, siger han.

Projektet bidrager til løsningen af en række af de udfordringer, som de 20 økologiske andelsvirksomheder står over for med hensyn til infrastruktur (veje, strøm og vand), adgang til låne- og investeringsmidler og til regionale, nationale og internationale markeder for særligt kaffe, kakao, vanilje og majs.

I det seneste halve år har Økologisk Landsforening igangsat nye udviklingsprojekter i henholdsvis Bhutan, Zimbabwe, Tanzania og Uganda til i alt syv millioner kroner.

Annonce

Flere artikler fra samme sektion

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

24-11-2020 2 minutter

Fremgang for Friland trods coronakrise

Omsætningen hos Danish Crown-datterselskabet Friland voksede med 4,4 pct. til 859 mio. kr., og økologien stod for 84 pct. af salget i et regnskabsår med mange uforudsete udfordringer.

24-11-2020 5 minutter