Annonce

Annonce

En økolog sidder i sin mark med afgrøder i hænderne - ved siden af ham er teksten

Der er nu åbnet for tilmeldingen til Økologi-Kongres 2019. Foto: Miklos Szabo

Økologi-Kongres 2019 – Jorden kalder

Klima er på alles læber, og det er vigtigt, at det økologiske landbrug er med til at løfte sin del af opgaven. Men hvordan gør vi det? Det er et af de centrale spørgsmål, som skal debatteres ved årets Økologi-Kongres 20.-21. november 2019.

Kongressen organiseres af SEGES, Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening. 

Endvidere deltager Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) samt Foreningen for Biodynamisk Jordbrug i tilrettelæggelsen. 

Tilmeldingen er åbnet 

Der er nu åbnet for tilmeldingen til Økologi-Kongres 2019, så gå ind på okologi-kongres.dk og se det spændende program. Udover klima og bæredygtighed byder programmet blandt meget andet på den nyeste viden indenfor 

  • økologisk planteproduktion 
  • metoder til optimering af jordens frugtbarhed 
  • hold af økologiske husdyr 
  • recirkulering af næringsstoffer 
  • digitalisering af økologien 
  • afsætning af økologiske produkter 

Fremtidens økologiske fødevareproduktion 

Kongressen har i år hovedtemaet ‘Jorden kalder’ og åbnes med en debat om bæredygtighed og de menneskeskabte miljø- og klimaforandringer, der truer med at skabe fatale ændringer i økosystemer og menneskers livsvilkår. 

For hvor slemt står det egentligt til? Hvordan skal vi redefinere vores måde at være en del af vores planet på? Og hvordan kan den økologiske fødevareproduktion bidrage til en mere bæredygtig fødevareproduktion? 

- Jorden, altså mulden og vores fælles jordklode, kalder på vores opmærksomhed. For os økologer er det mest afgørende, at vi passer på jorden og Jorden. Derfor ser vi på årets kongres på, hvordan og hvorhen økologien skal udvikle sig for at møde fremtidens krav, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening. 

- Vi har fået en større opmærksomhed på, hvordan vores adfærd og færden ude på landet påvirker klimaet, og vi ved langt hen ad vejen også, hvad der skal til i forhold til at passe bedre på vores jord og vores fremtid, fortæller Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen, Landbrug & Fødevarer. 

- Men hvordan når vi frem til, at alle gør en indsats og ændrer adfærd? Det glæder jeg mig til at diskutere på Økologi-Kongres 2019, forsætter han. 

Økologi-Kongres 2019 - stedet, hvor du tanker op 

På Økologi-Kongressen er der mulighed for at blive opdateret med den nyeste viden, og deltage i debatter og workshops med branchens specialister. Samtidig er der rig mulighed for at netværke med andre økologer og dele et godt grin ved kongresmiddagen. 

- Økologikongressen er stedet, hvor jeg netværker og tanker ny viden om den økologiske produktion og det økologiske håndværk. Det er lidt som at køre elbilen i ladestanderen - jeg glæder mig til at få tanket op, siger Hans Erik Jørgensen med et smil. 

- Jeg glæder mig til, at vi også skal se langt frem. Vi skal diskutere de helt anderledes radikale forandringer, som vi skal finde løsninger på, for at vores landbrugs- og fødevaresystem samlet set møder fremtidens krav til nul-emission. Det er nu, vi og forskerne skal så frøene, for at vi har løsningerne om 10, 20 og 30 år, siger Per Kølster. 


For yderligere kommentarer/info: 

Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, 22 22 07 37 

Hans-Erik Jørgensen, formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion, 40 73 11 33 

Line Hedeboe, kommunikationschef, Økologisk Landsforening, 207 22 366, lhe@okologi.dk 

Linda Rosager Duve, marketings- og kommunikationskonsulent, SEGES, 87 40 50 00, lrd@seges.dk


 Dette er en pressemeddelelse. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.  

Flere artikler fra samme sektion

Det bliver nemmere at være småskalaproducent

Nye regler vil forbedre indtjeningsmulighederne for landets småskalaproducenter med direkte salg af æg og kyllinger .

03-07-2020 2 minutter Æg og fjerkræ

EU-politikere enige om at forlænge CAP'en

Forhandlingerne trækker ud, så politikerne er blevet enige om at forlænge den nuværende CAP - EU's fælles landbrugspolitik - med to år.

01-07-2020 1 minutter CAP,   EU,   Politik,   Tilskud

Fødevareminister: Vi kan godt betale nogle få ører mere for vores kød

Ny rapport fra Københavns Universitet viser, at brug af ansvarlig og afskovningsfri soja kun vil gøre kød- og mejeriprodukter marginalt dyrere end alternativet.

29-06-2020 2 minutter Foder,   Bæredygtighed