Annonce

Annonce

Mette Kronborg på markvandring med landmænd

Mette Kronborg (i midten), økologikonsulent med speciale i klima, er en af oplægsholderne på NutriFair, hvor hun fortæller om sammenhængen mellem økologi, bæredygtighed og klima. Arkivfoto: Henrik Hindby Koszyczarek

Økologisk Landsforening er det bæredygtige indslag på årets NutriFair

Bæredygtighed er mere end nogensinde et aktuelt emne i landbruget, og der er brug for viden, resultater og masser af håndgribelige råd. Det er en af årsagerne til, at Økologisk Landsforening er oplægsholder om klima og natur på NutriFair, som i år sætter særligt fokus på klima, bioenergi og jagt.

Økologisk Landsforening er fysisk placeret i et samarbejde med Effektivt Landbrug, der stiller en scene til rådighed, hvor der under hele messen er forskellige faglige oplæg. Samarbejdet omfatter også selve messecentret, Messe C, i Fredericia og har fået navnet ”Sammen om den næste generation”.

”Det er altid ekstra spændende at formidle viden til den nye generation af landmænd om nogle af de ting, som økologer er rigtigt stærke i,” siger Jens Peter Hermansen, økologikonsulent hos Økologisk Landsforening.

”Vi oplever en stor nysgerrighed omkring sammenhængen mellem økologi og bæredygtighed – særligt når det handler om det, der optager de unge som fx klima og natur på bedriften.”

Den nye generation er helt konkret 100 unge landbrugselever og deres undervisere, som indtager messen begge dage for at høre mere om klimahandlingsplaner på ejendommen og om naturen på dyrkningsfladen.

”Oplæggene er også åbne for andre, som har lyst til at få mere viden, så det vil da glæde os at se en masse af vores medlemmer på messen,” siger Jens Peter Hermansen.

NutriFair foregår i Messe C i Fredericia onsdag d. 15. og torsdag d. 16. januar. Der er gratis adgang til messen via hjemmesiden www.nutrifair.dk.

Økologisk Landsforening holder oplæg om klimahandlingsplaner onsdag d. 15. januar kl. 11 og 13, samt oplæg om naturen på dyrkningsfladen torsdag d. 16. januar kl. 11.

Vivienne Kallmeyer er pressemedarbejder i Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening flytter hovedsæde

Økologernes interesseorganisation Økologisk Landsforening forlader Åbyhøj ved Aarhus for at flytte til mere tidsvarende lokaler.

24-01-2020 3 minutter Økologisk Landsforening

Ministeren, der indførte Ø-mærket: I starten var jeg inderligt imod det

Det røde Ø har været en ubetinget succes, mener Laurits Tørnæs, der som landbrugsminister var med til at indføre økologimærket for 30 år siden. Oprindeligt var han modstander af idéen.

22-01-2020 8 minutter PolitikØkologisk Landsforening

Kaffebønder opfordres til at blive økologer

En organisation i Tanzania opfordrer kaffebønderne til at omlægge til økologi, fordi det sænker produktionsomkostningerne og øger indtjeningen.

16-01-2020 2 minutter Udland