Annonce

Annonce

Annonce

Mette Kronborg på markvandring med landmænd

Mette Kronborg (i midten), økologikonsulent med speciale i klima, er en af oplægsholderne på NutriFair, hvor hun fortæller om sammenhængen mellem økologi, bæredygtighed og klima. Arkivfoto: Henrik Hindby Koszyczarek

Økologisk Landsforening er det bæredygtige indslag på årets NutriFair

Bæredygtighed er mere end nogensinde et aktuelt emne i landbruget, og der er brug for viden, resultater og masser af håndgribelige råd. Det er en af årsagerne til, at Økologisk Landsforening er oplægsholder om klima og natur på NutriFair, som i år sætter særligt fokus på klima, bioenergi og jagt.

Økologisk Landsforening er fysisk placeret i et samarbejde med Effektivt Landbrug, der stiller en scene til rådighed, hvor der under hele messen er forskellige faglige oplæg. Samarbejdet omfatter også selve messecentret, Messe C, i Fredericia og har fået navnet ”Sammen om den næste generation”.

”Det er altid ekstra spændende at formidle viden til den nye generation af landmænd om nogle af de ting, som økologer er rigtigt stærke i,” siger Jens Peter Hermansen, økologikonsulent hos Økologisk Landsforening.

”Vi oplever en stor nysgerrighed omkring sammenhængen mellem økologi og bæredygtighed – særligt når det handler om det, der optager de unge som fx klima og natur på bedriften.”

Den nye generation er helt konkret 100 unge landbrugselever og deres undervisere, som indtager messen begge dage for at høre mere om klimahandlingsplaner på ejendommen og om naturen på dyrkningsfladen.

”Oplæggene er også åbne for andre, som har lyst til at få mere viden, så det vil da glæde os at se en masse af vores medlemmer på messen,” siger Jens Peter Hermansen.

NutriFair foregår i Messe C i Fredericia onsdag d. 15. og torsdag d. 16. januar. Der er gratis adgang til messen via hjemmesiden www.nutrifair.dk.

Økologisk Landsforening holder oplæg om klimahandlingsplaner onsdag d. 15. januar kl. 11 og 13, samt oplæg om naturen på dyrkningsfladen torsdag d. 16. januar kl. 11.

Vivienne Kallmeyer er pressemedarbejder i Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Økologer får ikke forskud på støttekroner, som hænger fast i udskældt it-system

Økologisk Landsforening undrer sig over, at det ikke er muligt for Landbrugsstyrelsen at trække sagerne ud af it-systemet og behandler dem manuelt, så økologerne kan få deres penge hurtigere.

01-04-2020 4 minutter Tilskud

Økologer lufter utilfredshed med klimapartnerskabet: Vi fandt ikke en fælles vision

Økologisk Landsforening, der var en del af Klimapartnerskabet for Fødevarer og Landbrug, undsiger nu flere af partnerskabets klimaanbefalinger.

01-04-2020 5 minutter Klima,   Økologisk Landsforening,   Politik

Landbrugsstyrelsen forlænger deadline, men kritikere påpeger stadig fejl

COVID-19, massiv kritik og flere store it-nedbrud får Landbrugsstyrelsen til at forlænge årets ansøgningsrunde til den 1. maj.

31-03-2020 3 minutter Tilskud