Annonce

Annonce

Agro Food Park

Når Økologisk Landsforening til efteråret flytter til Agro Food Park, bliver foreningen en del af landets største vidensklynge for fødevareudvikling. Foto: Seges

Økologisk Landsforening flytter til Agro Food Park

Økologernes interesseorganisation Økologisk Landsforening forlader til oktober det gamle Åbyhøj Rådhus og flytter til mere tidsvarende lokaler i Agro Food Park i Aarhus Nord.

Til oktober skal de mange gæster og samarbejdspartnere, som dagligt besøger Økologiens Hus i Aarhus-forstaden Åbyhøj, vænne sig til at plotte en ny adresse ind i gps’en. 

For at blive en del af Danmarks udviklingscentrum for fødevareerhvervet flytter foreningen til Agro Food Park i Skejby nær Aarhus.

Agro Food Park huser videns-virksomheder, fødevareproducenter og teknologifirmaer – lige fra startups til Arlas globale Innovationscenter og Seges. Senest har Aarhus Universitet i november 2019 samlet sine aktiviteter inden for fødevareforskning i Agro Food Park. 

Adm. direktør i Økologisk Landsforening Helle Borup Friberg glæder sig til at blive en del af landets største vidensklynge for fødevareudvikling og dermed skabe endnu bedre muligheder for at bringe økologien i centrum for udviklingen af fremtidens bæredygtige fødevarer.

Kort om ØL

  • Økologisk Landsforening er en interesseorganisation for økologisk landbrug, økologiske virksomheder, køkkener samt private forbrugere.
  • Foreningen beskæftiger i dag 49 personer, som alle arbejder med at udvikle og udbrede økologien i tæt samarbejde med foreningens 3100 medlemmer.

“Med vores nye hovedkontor får vi styrket mulighederne for at videreudvikle de samarbejder, som er vejen til økologisk succes og stærk interessevaretagelse for vores medlemmer. Vi fortsætter og udbygger vores tætte partnerskab med mange af de fødevarevirksomheder, der har til huse i Agro Food Park,” siger ØL-direktøren i en pressemeddelelse. 

I takt med at Økologisk Landsforening er vokset, er foreningen flyttet flere gange, og på et tidspunkt var det på tale at rykke foreningens aktiviteter helt ud til Kalø Økologisk Landbrugsskole. 

Det ville bringe foreningen tættere på det landbrug, som producerer de økologiske fødevarer, der har været med til at gøre Danmark til et foregangsland - både når det gælder produktion og forbrug af økologiske fødevarer.

Men de ansatte i Økologisk Landsforening slipper for en længere køretur ud på landet, idet det nye hovedsæde i fugleflugtslinje kun ligger fem km nord for den nuværende adresse. De kan til gengæld se frem til at få en arbejdsplads, som kommer til at ligge på grænsen mellem land og by.

ØL følger interessant bæredygtigt byggeri

ØL blev grundlagt i sin nuværende form i 2002 via en fusion mellem Økologisk Landscenter (ØLC) og Landsforeningen Økologisk Jordbrug (LØJ). Førstnævnte var en paraplyorganisation for en række økologiske producentforeninger, mens medlemmerne af LØJ bestod af både økologiske landmænd, virksomheder og private medlemmer.

I en årrække havde den nystiftede landsforening adresse i Aarhus midtby, inden medarbejderstaben i 2009 voksede ud af rammerne, og flyttede til det nuværende domicil i det det gamle rådhus i Åbyhøj.

De seneste ti år har Økologisk Landsforenings mangeartede aktiviteter været styret fra Økologiens Hus i Åbyhøj, som udover ØL huser både Biodynamisk Forening samt den østjyske afdeling af ØkologiRådgivning Danmark. Begge organisationer flytter med Økologisk Landsforening til Agro Food Park.

Ifølge Helle Borup Friberg rummer flytningen flere spændende perspektiver. En af dem handler om, at Agro Food Park har planer om at opføre et bæredygtigt byggeri i nærmeste fremtid:

“På sigt ønsker vi i endnu højere grad at understrege foreningens fokus på bæredygtighed gennem vores arbejdsplads. Derfor følger vi interesseret med i udviklingen i Agro Food Park, hvor de arbejder med at udvide deres kapacitet. Målet er et nyt bæredygtighedscertificeret byggeri. Det følger vi med interesse”, siger hun.

Flere artikler fra samme sektion

Professor: Mere grønt kan løse adskillige miljøproblemer

Mindre kød og mere grønt hjælper ikke kun klimaet, men også naturen og vandmiljøet. EU er obs på det, lyder det fra EU-repræsentant.

27-02-2020 4 minutter Mere grønt mindre kød,   Bæredygtighed,   Klima,   Miljø

’Mr. Økologi’ takker af efter 25 år: »Det har været som at stille et telt op midt i en orkan«

Da Paul Holmbeck tiltrådte i det daværende Landsforeningen Økologisk Jordbrug var økologien en niche. Han var med til at gøre den til en del af danskernes hverdag - men der er også ting, som han ønsker, han havde gjort anderledes.

26-02-2020 14 minutter Økologisk Landsforening

DF beskylder "socialisterne" for at modarbejde landbruget og klimaet

I en debat om, hvordan plantebaserede fødevarer kan bidrage til grøn omstilling, udtrykte DF's Morten Messerschmidt tydelig irritation over flere af sine politiske modstandere.

25-02-2020 7 minutter Klima,   Plantebaserede fødevarer,   Mere grønt mindre kød