Annonce

Annonce

Janusz Wojciechowski

Janusz Wojciechowski måtte igennem en ekstra høring i Europa-Parlamentet og har desuden måttet tilbagebetale over 11.200 euro for udokumenterede rejseudgifter. Foto: Jaroslaw Roland Kruk/Wikipedia/licence: CC-by-sa-3.0

Omstridt polak bliver EU's nye landbrugskommissær

Polske Janusz Wojciechowskis høring i Europa-Parlamentet gik så dårligt, at han måtte igennem en ny. Nu overtager han posten som landbrugskommissær.

Det blev et hårdt forløb for polske Janusz Wojciechowski, da han blev nomineret til posten som EU’s landbrugskommissær efter Phil Hogan.

Polakken blev mistænkt for svindel med rejseudgifter og måtte derfor tilbagebetale 11.243 euro. Senere skulle han som kandidat til kommissærposten i høring i Europa-Parlamentet, og her gik det tilsyneladende så dårligt, at han blev indkaldt til en ny høring.

Da gik det til gengæld bedre, og den danske EU-parlamentariker og landmand Asger Christensen (V) gik fra at være negativt til positivt stemt.

“Det var meget bedre denne gang. Denne gang gav han udtryk for, at han vil favne hele landbrugssektoren, om det så er økologi, små og store landbrug osv. Han havde det hele med,” sagde Asger Christensen til landbrugsavisen.dk.

Janusz Wojciechowski får det overordnede ansvar for at afslutte forhandlingerne om EU’s kommende fælles landbrugspolitik, Cap’en, og skal desuden arbejde for at sikre en mere bæredygtig fødevareproduktion, bl.a. gennem økologi, samt sikre, at landbrugssektoren bidrager til EU’s mål for klimaet, miljøet og biodiversiteten.

Ursula von der Leyen blev valgt som formand for Kommissionen - i øvrigt på et solidt mandat - og indtager officielt posten den 1. december sammen med de 26 kommissærer.

Flere artikler fra samme sektion

Drikkevandet er under pres – det økologiske landbrug har en løsning

"Vi foreslår, at alle landbrug i de kritiske drikkevandsarealer tilbydes et økologisk omlægningstjek,” siger Paul Holmbeck, politisk direktør i Økologisk Landsforening.

09-12-2019 2 minutter PesticiderOmlægningØkologisk Landsforening

EU forbyder to farlige sprøjtemidler

Trods et nyt EU-forbud kan forbrugerne stadig købe konventionelle varer med de bandlyste pesticider.

09-12-2019 3 minutter PesticiderEUPolitik

Finansloven giver milliarder til klima- og naturindsats i landbruget

Landmænd skal kompenseres for at udtage lavbundsjord, og en fond skal finansiere skovrejsning.

03-12-2019 2 minutter KlimaPolitik