Annonce

Annonce

Sommerfugle på blomster

Et nyt fælles udspil fra syv landbrugs- og naturorganisationer skal hjælpe den truede biodiversitet i Danmark. Foto: Colourbox

Organisationer trodser forskelle og går sammen for biodiversiteten

Syv organisationer, heriblandt ØL, har skrevet under på et fælles udspil, der skal redde den danske biodiversitet.

Økologisk Landsforening (ØL) har netop skrevet under på et udspil med seks andre organisationer for at vende den negative udvikling for biodiversiteten herhjemme.

Naturområdet har tidligere været kendetegnet af stor uenighed mellem interesser, men nu er parterne gået sammen om at finde fælles løsninger på tværs af interesser og forskelligheder, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Udspillet består af en række ønsker til fremtidige principper for, hvordan naturen skal forvaltes i fremtiden, samt ønsker til politiske initiativer, så biodiversiteten styrkes, og befolkningen får bedre muligheder for at opleve naturen.

"Den fælles erklæring er et godt skridt på vejen mod mere natur, og i Økologisk Landsforening tager vi den endnu videre med flere ambitiøse tiltag for at skabe et landbrug i pagt med klima og natur," siger Per Kølster, der er formand for ØL.

Foreningen har dog samtidig præsenteret sit eget naturudspil, der indeholder 14 konkrete forslag til at give naturen bedre vilkår både i den uberørte natur og omkring landbrugene, samt hvordan det skal finansieres.

De syv organisationer tæller - ud over ØL - Landbrug & Fødevarer, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Danmarks Biavlerforening, Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning