Annonce

Annonce

Sommerfugle på blomster

Et nyt fælles udspil fra syv landbrugs- og naturorganisationer skal hjælpe den truede biodiversitet i Danmark. Foto: Colourbox

Organisationer trodser forskelle og går sammen for biodiversiteten

Syv organisationer, heriblandt ØL, har skrevet under på et fælles udspil, der skal redde den danske biodiversitet.

Økologisk Landsforening (ØL) har netop skrevet under på et udspil med seks andre organisationer for at vende den negative udvikling for biodiversiteten herhjemme.

Naturområdet har tidligere været kendetegnet af stor uenighed mellem interesser, men nu er parterne gået sammen om at finde fælles løsninger på tværs af interesser og forskelligheder, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Udspillet består af en række ønsker til fremtidige principper for, hvordan naturen skal forvaltes i fremtiden, samt ønsker til politiske initiativer, så biodiversiteten styrkes, og befolkningen får bedre muligheder for at opleve naturen.

“Den fælles erklæring er et godt skridt på vejen mod mere natur, og i Økologisk Landsforening tager vi den endnu videre med flere ambitiøse tiltag for at skabe et landbrug i pagt med klima og natur,” siger Per Kølster, der er formand for ØL.

Foreningen har dog samtidig præsenteret sit eget naturudspil, der indeholder 14 konkrete forslag til at give naturen bedre vilkår både i den uberørte natur og omkring landbrugene, samt hvordan det skal finansieres.

De syv organisationer tæller - ud over ØL - Landbrug & Fødevarer, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Danmarks Biavlerforening, Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

Flere artikler fra samme sektion

DF beskylder "socialisterne" for at modarbejde landbruget og klimaet

I en debat om, hvordan plantebaserede fødevarer kan bidrage til grøn omstilling, udtrykte DF's Morten Messerschmidt tydelig irritation over flere af sine politiske modstandere.

25-02-2020 7 minutter Klima,   Plantebaserede fødevarer

Midt i klimakrisen bruger EU millioner på at øge kødforbruget

Det vækker undren i Økologisk Landsforening, at EU har brugt næsten en halv mia. kr. på at støtte kampagner, der skal øge kødforbruget.

20-02-2020 4 minutter Klima,   EU,   Bæredygtighed,   Mere grønt mindre kød

Nu smækker EU døren i for to pesticider

Det bliver forbudt at importere og sælge frugt og grønt i EU, hvis fødevarerne indeholder rester af to pesticider mistænkt for at skade hjernens udvikling.

18-02-2020 2 minutter Pesticider,   EU