Annonce

Annonce

Sommerfugle på blomster

Et nyt fælles udspil fra syv landbrugs- og naturorganisationer skal hjælpe den truede biodiversitet i Danmark. Foto: Colourbox

Organisationer trodser forskelle og går sammen for biodiversiteten

Syv organisationer, heriblandt ØL, har skrevet under på et fælles udspil, der skal redde den danske biodiversitet.

Økologisk Landsforening (ØL) har netop skrevet under på et udspil med seks andre organisationer for at vende den negative udvikling for biodiversiteten herhjemme.

Naturområdet har tidligere været kendetegnet af stor uenighed mellem interesser, men nu er parterne gået sammen om at finde fælles løsninger på tværs af interesser og forskelligheder, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Udspillet består af en række ønsker til fremtidige principper for, hvordan naturen skal forvaltes i fremtiden, samt ønsker til politiske initiativer, så biodiversiteten styrkes, og befolkningen får bedre muligheder for at opleve naturen.

“Den fælles erklæring er et godt skridt på vejen mod mere natur, og i Økologisk Landsforening tager vi den endnu videre med flere ambitiøse tiltag for at skabe et landbrug i pagt med klima og natur,” siger Per Kølster, der er formand for ØL.

Foreningen har dog samtidig præsenteret sit eget naturudspil, der indeholder 14 konkrete forslag til at give naturen bedre vilkår både i den uberørte natur og omkring landbrugene, samt hvordan det skal finansieres.

De syv organisationer tæller - ud over ØL - Landbrug & Fødevarer, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Danmarks Biavlerforening, Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

Flere artikler fra samme sektion

Forsker: Klimafokus må ikke gøre os blinde over for andre udfordringer

Mindre kød og madspild er vigtigt for at mindske landbrugets klimabelastning, men vi må ikke glemme de andre problemer, siger forsker.

20-11-2019 2 minutter Økologikongres 2019Bæredygtighed

Økologikongres tiltrækker rekordmange deltagere

Over 1.000 økologer og økologi-interesserede er til økologikongres i Vejle. Det er det største deltagerantal nogensinde.

20-11-2019 2 minutter Økologikongres 2019KlimaBæredygtighed

Økologisk Landsforening er blevet forfremmet

ØL er blevet udnævnt til såkaldt programorganisation på ulandsområdet. Det medfører et endnu tættere samarbejde med partnere i Uganda og Tanzania om økologi.

19-11-2019 3 minutter UlandsarbejdeUdlandØkologisk Landsforening