Annonce

Annonce

En gruppe mennesker sidder om et bord og diskuterer et løft af økologien.

På Økologisk Landsforenings generalforsamling diskuterede tilhørerne ideen om et udviklingsarbejde, der skal løfte økologien. Nu er flere landmænd klar til at fortælle om deres erfaringer med det. Foto: Økologisk Landsforening

Otte lokale møder om økologiens fremtid

Pressemeddelelse

Ved otte møder otte steder i landet inviterer Økologisk Landsforening alle interesserede til at blive klogere på og deltage i debatten om fremtidens økologi.

Den økologiske gård Gothenborg ved Them, danner tirsdag den 13. november ramme om det første af otte regionale møder, som Økologisk Landsforening holder i november og december. På møderne vil man blandt andet kunne møde økologiske landmænd, der gennem 2018 har afprøvet modellen ØkologiLØFT, som er udviklingsinitiativ fra Økologisk Landsforening, der skal bakke op om landmænd, der vil udvikle og øge værdien i økologien i et samfund og marked, hvor bæredygtighed står centralt.

- Jeg glæder mig som altid til, at vi mødes og får snakket sammen. Klimaet er højt på alles dagsorden, også økologernes, og det spiller rigtigt godt op til at drøfte udviklingen af vores ØkologiLØFT og til at lytte til forbrugernes syn på udviklingen og fremtidens bæredygtige fødevarer, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Møderne vil have fokus på en række mål for bæredygtighed det sidste nye indenfor forbrugertrends og -forventninger til økologien. Ud over landmændene vil man blandt oplægsholderne kunne møde formand Per Kølster, næstformand Mads Helms, adm. direktør i Økologisk Landsforening, Helle Borup Friberg.

okologi.dk/oekologiloeft kan man se mere om ØkologiLØFT og landmændenes første erfaringer med modellen.

Otte møder – gratis deltagelse

Tirsdag d. 13. nov. Gothenborg, Them
Torsdag d. 15. nov. Tylstrup Kro, Tylstrup
Torsdag d. 22. nov. Produktionshøjskolen Marienlyst, Skive
Mandag d. 26. nov. Svanholm Gods, Skibby
Tirsdag d. 4. dec. Vilcon Hotel & Konferencegaard, Slagelse
Tirsdag d. 11. dec. Sagro, Billund
Onsdag d. 12. dec. Lundsgård gods – Annexet, Kerteminde
Torsdag d. 13. dec. Gram Slot, Gram

Tidspunktet for møderne er alle steder 19.00 – 21.30. Økologisk Landsforening er vært ved kaffe og kage. Deltagelse gratis, men tilmelding nødvendigt senest tre dage før mødet. Detaljeret program og tilmelding på okologi.dk/handling.

Joachim Plaetner Kjeldsen er pressemedarbejder i Økologisk Landsforening.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

ØL-formand efter ministermøde: Forventer handling bag ordene

Efter sit møde med den nye fødevareminister ser Per Kølster positivt på det politiske samarbejde. Klima, næringsstoffer og landbrugsstøtte var blandt emnerne.

21-08-2019 3 minutter PolitikØkologisk Landsforening

Solceller på under én pct. af klodens landbrugsareal kan dække verdens elforbrug

Det koster ikke nødvendigvis på udbytterne, hvis der placeres solceller på under 1 pct. af verdens landbrugsareal - til gengæld kan hele vores elforbrug dækkes af solenergi. I teorien.

21-08-2019 4 minutter KlimaForskning

Stort økologisk fællesskab får nu 100 pct. grøn strøm

USA's største sammenslutning af økologer køber udelukkende grøn strøm til deres hovedbygninger. Samtidig er der sået blomster omkring solcellepanelerne for at understøtte biodiversiteten.

21-08-2019 2 minutter KlimaUdlandBiodiversitet