Annonce

Annonce

Paul Holmbeck har gennem mange år været en nøglefigur i arbejdet med at udvikle og udbrede den økologiske produktionsform i Danmark, men efter 25 år i Økologisk Landsforening føler han, at det er på tide at søge nye græsgange. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

ØL's politiske veteran takker af efter 25 år

Politisk direktør Paul Holmbeck har valgt at give stafetten videre i Økologisk Landsforening.

Paul Holmbeck har været i front for en politisk, markeds- og organisatorisk indsats, der har været central for udviklingen af Danmark som verdens førende økologiland. Nu har han - efter et kvart århundrede - valgt nye udfordringer.

»Jeg er både stolt af og bevæget over, hvad vi sammen har opnået igennem 25 år. Kollegaer, medlemmer og partnere i politik, markedet og organisationslivet. Vi har bragt Ø-mærket fra næsten nul til 98 pct. kendskab, det økologiske areal fra 17.000 ha til næsten 300.000 og det økologiske salg i Danmark til verdens højeste. Vores økologipolitik har vundet priser hos FN. Det er mennesker, der har drevet udviklingen, og jeg har været heldig at kende mange af jer. Efter 25 år med godt momentum i økologien, og med et nyt stærkt lederteam for foreningen, er det på tide at indlede mit næste kapitel,« siger Paul Holmbeck.

Paul Holmbecks sidste arbejdsdag bliver 27. februar, og i næste udgave af Økologisk Landbrug og her på sitet kan du i den forbindelse læse en længere artikel om Paul Holmbecks 25 år i ØL.

Flere artikler fra samme sektion

Professor: Mere grønt kan løse adskillige miljøproblemer

Mindre kød og mere grønt hjælper ikke kun klimaet, men også naturen og vandmiljøet. EU er obs på det, lyder det fra EU-repræsentant.

27-02-2020 4 minutter Mere grønt mindre kød,   Bæredygtighed,   Klima,   Miljø

’Mr. Økologi’ takker af efter 25 år: »Det har været som at stille et telt op midt i en orkan«

Da Paul Holmbeck tiltrådte i det daværende Landsforeningen Økologisk Jordbrug var økologien en niche. Han var med til at gøre den til en del af danskernes hverdag - men der er også ting, som han ønsker, han havde gjort anderledes.

26-02-2020 14 minutter Økologisk Landsforening

DF beskylder "socialisterne" for at modarbejde landbruget og klimaet

I en debat om, hvordan plantebaserede fødevarer kan bidrage til grøn omstilling, udtrykte DF's Morten Messerschmidt tydelig irritation over flere af sine politiske modstandere.

25-02-2020 7 minutter Klima,   Plantebaserede fødevarer,   Mere grønt mindre kød