Annonce

Annonce

Annonce

Rasmus Prehn (S) går fra at være minister for udviklingssamarbejde til at være minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Foto: Claus Bech

Rasmus Prehn bliver ny fødevareminister

Danmark har ikke kun fået en ny fødevareminister, men også et helt nyt ministerium.

Rasmus Prehn (S) bliver ny fødevareminister efter Mogens Jensens afgang onsdag.

Ændringen er en del af en mindre rokade, som statsminister Mette Frederiksen har foretaget, og den medfører både ændringer i ministerier og ministrenes ansvarsområder.

Rasmus Prehns tidligere titel som minister for udviklingssamarbejde overtages af Flemming Møller Mortensen, som samtidig får ansvaret for det nordiske samarbejde - et ansvarsområde, der lå hos Mogens Jensen.

Ligestillingsområdet, der også var Mogens Jensens ansvar, flyttes til Beskæftigelsesministeriet og minister Peter Hummelgaard.

Rasmus Prehn bliver således minister for fødevarer, landbrug og fiskeri i det nyoprettede Fødevareministerium.

Ud over at Rasmus Prehn overtager et ministerium, som er indblandet i et politisk kaos mht. minksagen, står han over for en stor opgave med den forestående klimahandlingsplan for landbruget. En plan, der skulle være offentliggjort inden jul, men som nu er udskudt til næste år.

Helle Borup Friberg, adm. direktør i Økologisk Landsforening, ønsker Rasmus Prehn tillykke med sin nye titel og ser frem til det kommende samarbejde.

Hos Greenpeace glæder man sig over, at Miljø- og Fødevareministeriet er blevet delt i to.

"De to områder er ofte i konflikt, fordi industriel kød- og mejeriprod. (produktion, red.) er så ødelæggende for miljø og biodiv. (biodiversitet, red.). Vi håber, at det ikke kun er symbolpolitik," skriver Kristian Sloth, landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace, på Twitter.

Kristian Sloth udtrykker desuden håb om, at Rasmus Prehn vil arbejde på en omstilling af landbruget fra at have fokus på animalsk produktion til i højere grad at producere plantebaserede fødevarer.

Rasmus Prehn

  • Ny minister for landbrug, fødevarer og fiskeri
  • Født 18. juni 1973 i Høje Taastrup
  • Gift med Heidi Linnemann Prehn og har tre børn
  • Kandidat i samfundsfag og sociologi ved Aalborg Universitet
  • Har siddet i Folketinget siden 2005
  • Minister for udviklingssamarbejde fra 27. juni 2019 til 19. november 2020
  • Tidligere formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget

Erhvervserfaring:

  • 2004-2005: Højskolelærer, Højskolen for Politik
  • 2002-2004: Sekretariatsleder, Mindscope, Esbjerg Højskole
  • 2001-2002: Projektleder, LO's projektmedlemshvervning

Flere artikler fra samme sektion

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

24-11-2020 2 minutter

Fremgang for Friland trods coronakrise

Omsætningen hos Danish Crown-datterselskabet Friland voksede med 4,4 pct. til 859 mio. kr., og økologien stod for 84 pct. af salget i et regnskabsår med mange uforudsete udfordringer.

24-11-2020 5 minutter

Landbrugsorganisationer ser vidt forskelligt på regeringens klimaudspil

Regeringens skattereform mangler grøn vilje, mener Økologisk Landsforening. Omvendt er Landbrug & Fødevarer lettet over, at regeringen ikke indfører en bred CO2-afgift.

23-11-2020 6 minutter Klima,   Politik