Annonce

Annonce

Lea Wermelin indvier Bisonstien gennem Almindingen

Miljøminister Lea Wermelin ønsker at reducere brugen af pesticider på offentlige arealer, men nævner ikke noget egentligt forbud trods tidligere udmeldinger fra partiet. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet

Regeringen tøver med valgløfte om pesticidforbud

Før valget ville Socialdemokratiet have forbudt pesticider på offentlige arealer - efter valget taler partiet i stedet om at reducere brugen.

Som oppositionsparti ville Socialdemokratiet indføre et forbud mod pesticider på offentlige arealer. Bl.a. lød det i partiets klima- og miljøudspil fra maj: “Konkret vil vi bl.a. forbyde brug af sprøjtemidler på offentlige arealer, brug af gødning i de boringsnære beskyttelsesområder og gennemføre en evaluering af grænseværdien for nitrat i drikkevandet”.

Efter at være blevet regeringsparti er tonen dog en anden.

Den 4. juli spurgte Venstres Erling Bonnesen miljøminister Lea Wermelin, om det fortsat var hendes holdning, at der skal indføres “et fuldstændigt forbud” mod brugen af pesticider på offentlige arealer.

Hertil svarer ministeren, at hun vil invitere KL og Danske Regioner til et møde om at sikre “en fortsat reduktion i brugen af pesticider på offentlige arealer”.

Svaret glæder Erling Bonnesen, der ifølge altinget.dk mener, at det er en fortsættelse af den tidligere regerings politik.

Støttepartierne, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre, vil dog fortsat holde Socialdemokratiet op på den oprindelige udmelding. 

“Som støttepartier må vi forsøge at sikre, at de klare udmeldinger før valget også er den politik, der bliver ført, når man først sidder på ministertaburetten. Det vil vi lægge pres på,” siger Zenia Stampe, miljøordfører for Radikale Venstre, til altinget.dk.

Flere artikler fra samme sektion

Midt i klimakrisen bruger EU millioner på at øge kødforbruget

Det vækker undren i Økologisk Landsforening, at EU har brugt næsten en halv mia. kr. på at støtte kampagner, der skal øge kødforbruget.

20-02-2020 4 minutter Klima,   EU,   Bæredygtighed,   Mere grønt mindre kød

Nu smækker EU døren i for to pesticider

Det bliver forbudt at importere og sælge frugt og grønt i EU, hvis fødevarerne indeholder rester af to pesticider mistænkt for at skade hjernens udvikling.

18-02-2020 2 minutter Pesticider,   EU

148.000 økologer forsvandt på et år

Mens det økologiske landbrugsareal fortsætter med at vokse på globalt plan, skete der ifølge en ny international rapport i 2018 et bemærkelsesværdigt fald i antallet af registrerede økologer.

13-02-2020 3 minutter Udland,   Statistikker