Annonce

Annonce

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) var blandt deltagerne på mandagens stormøde om brystbensfrakturer hos høner.

Se listen over initiativer: Sådan vil æg- og fjerkræbranchen komme problem til livs

Pressemeddelelse

PRESSEMEDDELELSE: Mandag den 1. november 2021 var Dyrenes Beskyttelse og Økologisk Landsforening værter for et branchemøde i æg- og fjerkræbranchen med fokus på at komme brystbensfrakturer hos æglæggende høns til livs. Her er listen over de initiativer, som kom frem på mødet.

Brud på brystbenene hos høns, der lægger æg til de danske forbrugere, er et problem, som den samlede branche fra minister til producent må tage hånd om.

Sådan lød det fra deltagerne til det store, samlende branchemøde for hele æg- og fjerkræbranchen, som Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse i mandags, den 1. november, var vært for i Aarhus.

Til mødet blev en lang række initiativer nævnt fra alle forskellige dele af branchen. Initiativerne omhandler både politisk pres på de store, internationale avlsfirmaer, yderligere forskning og samarbejde om årsagerne til bruddene samt initiativer ude hos de enkelte producenter. Nu er en samlet liste over de mange initiativer klar, og du kan læse den her.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Støttepartier vil have stoppet, at statslige midler går til at fremme kødforbruget

Der skal ikke længere bruges offentlige midler på at markedsføre animalske fødevarer gennem landbrugets fonde, hvis det står til regeringens støttepartier.

19-01-2022 2 minutter Politik,   Forbrug

Forskere går i rette med benægtere: Biodiversiteten ér i krise

Et nyt studie har beregnet, at den 6. masseudryddelse sandsynligvis er påbegyndt og er forårsaget af mennesket. Forskerne påviser også, hvordan skeptikere i årevis har forsøgt at skabe tvivl om, hvorvidt der overhovedet ér en biodiversitetskrise.

19-01-2022 5 minutter Biodiversitet,   Forskning

Rasmus Prehn afviser obligatorisk klimamærke

Regeringen undersøger mulighederne for et frivilligt klimamærke på fødevarer, men udelukker, at det kan blive obligatorisk.

19-01-2022 2 minutter Forbrug,   Politik,   Klima