Annonce

Annonce

Annonce

Bidiversitet og natur skal også være et tilvalg for ældre borgere, som skal vælge plejehjem, mener SF-borgmester i København.

SF-borgmester vil åbne plejehjem for naturelskere

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling mener, at ældre københavnere i fremtiden skal kunne vælge et plejehjem med fokus natur og biodiversitet.

I Københavns Kommune har ældre borgere gennem de senere år fået flere og flere valgmuligheder, når de har stået over for valget af plejehjem, og nu mener Sisse Marie Welling, sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, at tiden er moden til et plejehjem, som henvender sig til borgere, som interesserer sig for natur og biodiversitet.

Kommunen har i forvejen åbnet i alt otte såkaldte profilplejehjem – altså plejehjem, der har et særligt fokus i hverdagen, der er med til at skabe fællesskab og forebygge ensomhed.

”Når vi bliver gamle, kan mange af os få behov for at få hjælp for at klare hverdagen. Men selvom man bliver afhængig af hjælp og pleje fra andre, så er man stadig sig selv – med helt egne interesser og egne behov. Det vil vi gerne blive ved med at omfavne endnu bedre i København, og det er baggrunden for, at vi har åbnet en række plejehjem med særlige profiler. Jeg vil nu arbejde for, at vores niende profilplejehjem kan blive et smørhul for naturelskere,” siger Sisse Marie Welling i en pressemeddelelse.

Fælles kærlighed til natur

Et kommende natur- og biodiversitetsplejehjem skal være et sted med plads til eksempelvis vild natur, bistader og insekthoteller, og med mulighed for at lave aktiviteter, der tager udgangspunkt i et rigt natur- og dyreliv.

”Her skal beboerne have mulighed for at nyde naturen og alt det, den kan byde på – selvom de bor på plejehjem. Nogle vil kunne være med til at passe og pleje have- og dyreliv, andre kan finde glæde i at omgive sig med natur eller følge med i årstidernes gang. Vigtigst af alt er, at de kan finde et fællesskab i den interesse og kærlighed til naturen, som de deler,” siger borgmesteren.

Det er også ønsket, at der på det kommende naturplejehjem skal laves samarbejder med foreninger, der beskæftiger sig med natur, eksempelvis Dansk Naturfredningsforening, Foreningen Vild med Vilje og øvrige naturvejledere, biologer og iværksættere, samt uddannelsesinstitutioner.

På et møde i Sundheds- og Omsorgsudvalget i sidste uge var der bred opbakning til borgmesterens forslag – og udvalget pålagde forvaltningen at udarbejdet et budgetnotat, der kan lande på forhandlingsbordet, når kommunens årlige forårsforhandlinger skydes i gang.

Flere typer profilplejehjem

  • Formålet med Københavns Kommunes profilplejehjem er at imødekomme borgernes individuelle behov og interesser i endnu højere grad end tidligere.

  • Profilplejehjemmene giver mulighed for fællesskaber mellem beboere, som har de samme interesser. På den måde er profilplejehjemmene med til at forebygge ensomhed og skabe flere valgmuligheder.

  • De eksisterende profilplejehjem har fokus på hhv. håndværk, mangfoldighed, sport, LGBT+, kunst og med meget mere.

Flere artikler fra samme sektion

Thise Mejeri vil låne penge til at beskytte "Jordens lunger"

Som led i ambitionen om at udfase brugen af soja i foderet, beder Thise Mejeri om et crowdfundinglån på en mio. kr.

12-04-2021 5 minutter Klima,   Mejeriproduktion

Økologiske grise får sjældent antibiotika

Forbruget af antibiotika til økologiske fravænningsgrise er meget lavt og udgør 6,2 pct. af forbruget i den konventionelle smågriseproduktion, viser nye data.

11-04-2021 4 minutter Foder,   Svineproduktion,   Dyrevelfærd

Danmarks største landbrugsmesse har fundet ny dato

Agromek skulle oprindeligt være afholdt i oktober sidste år, så blev messen skubbet til januar i år, og nu er en ny dato fastlagt i 2022.

09-04-2021 2 minutter Messer